Daniil Medvedev, persona non grata la Wimbledon. Ce decizie șoc pregătesc organizatorii Grand Slam-ului britanic

Dragos Stefanescu 05.04.2022, 19:34
Daniil Medvedev, persona non grata la Wimbledon. Ce decizie șoc pregătesc organizatorii Grand Slam-ului britanic

Pe fondul războiului din Ucraina, tenisul mondial ar putea avea parte de o decizie fără precedent. Organizatorii turneului de la Wimbledon vor să interzică participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an. Ținta principală a acestei decizii este Daniil Medvedev (2 ATP).

Daniil Medvedev ar putea fi interzis la Wimbledon. Decizie fără precedent în tenisul mondial

De la izbucnirea războiului din Ucraina, echipele dar și sportivii din Rusia au primit tot mai multe interdicții la marile competiții. Tenisul mondial ar putea avea parte de o decizie fără precedent.

Organizatorii turneului de la Wimbledon intenționează să interzică participarea sportivilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an. În acest sens au demarat discuții cu Guvernul Marii Britanii. Cei de la Daily Mail susțin că principalul vizat ar fi Daniil Medvedev (2 ATP). În acest fel englezii vor înlătura posibilitatea ca un sportiv din Rusia să câștige turneul de la Wimbledon. Acest succes ar putea reprezenta un plus de imagine pentru sportul rusesc.

Până acum, sportivilor din Rusia și Belarus li s-a permis să joace în continuare în competițiile ATP, WTA și ITF. Singura condiție impusă este de a evolua sub un steag neutru și fără imn.

Excluderea sportivilor ruși și bieloruși de la Wimbledon poate fi făcută fără riscul repercusiunilor juridice din cauza statutului său de turneu independent.

Medvedev se operează de hernie. El ar putea lipsi două luni din circuitul ATP

După ce a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, Daniil Medvedev a decis să se opereze din cauza unei hernii. Rusul a făcut anunțul pe pagina sa de Twitter și a admis că va lipsi aproape două luni din circuitul ATP.

Bună tuturor. În ultimele luni am jucat cu o mică hernie. Împreună cu echipa mea am decis să fac o mică procedură pentru a rezolva problema.

Probabil că voi fi afară din circuit în următoarele 1 – 2 luni și voi lucra din greu pentru a reveni în curând pe teren. Mulțumesc pentru tot sprijinul”, a scris Medvedev, pe Twitter.

Daniil Medvedev este împotriva războiului din Ucraina

Încă de la izbucnirea războiului în Ucraina, Daniil Medvedev și-a exprimat dezacordul față de acțiunile țării sale. Sportivul a dezvăluit că nu-i este deloc ușor când vede știrile despre evoluția conflictului din Ucraina, în timp ce el se află în diverse colțuri ale lumii.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev.

Urmăriți Playsport.ro și pe