Darren Cahill a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ce spune fostul antrenor al româncei

Ioan Valentin Oprea 17.09.2023, 19:21
Darren Cahill a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ce spune fostul antrenor al româncei

Darren Cahill, fost antrenor al Simonei Halep, crede cu tărie că tenismena din România nu a folosit în mod conştient substanţe interzise.

Chiar dacă sare în apărarea jucătoarei în vârstă de 31 de ani, tehnicianul originar din Australia transmite că Halep este responsabilă pentru toată această situaţie şi trebuie să respecte decizia tribunalului independent Sport Resolutions de la Londra.

Ea este responsabilă pentru asta, știe asta, dar cred că ar fi greșit să comentez mai departe de asta. Rămâne de văzut ce se întâmplă după apelul făcut la TAS”, a explicat Cahill, în cadrul podcast-ului Advantage Connors.

Rămâne alături de Halep

Antrenorul de la Antipozi subliniază că scenariul cel mai probabil în cazul Simonei Halep este acela de a fi folosit un supliment contaminat cu substanţa Roxadustat, iar TAS ar putea face mai multă lumină în acest dosar.

Cahill se aşteaptă ca instituţia de la Lausanne să fie mult mai blândă cu Halep şi îşi exprimă speranţa că românca va reapărea în curând în circuitul WTA.

O cunosc, știu că nu ar face niciodată în mod deliberat ceva greșit, în mod clar a existat o problemă cu substanța aceea care se afla în sistemul ei, ea crede că a fost o contaminare, chiar ITIA a acceptat acest lucru”, a adăugat Cahill.

Era mereu atent cu suplimentele

Australianul a ţinut să evidenţieze că, în toată perioada în care a colaborat cu Halep, jucătoarea din Constanţa a fost extrem de atentă la suplimentele pe care le folosea pentru a nu încălca regulile ITIA.

Cahill comunică că Halep şi-a luat mereu măsurile necesare pentru a se asigura că dieta sa şi suplimentele pe care şi le administra erau conforme cu regulamentele în vigoare. Antrenorul de 57 de ani afirmă cu tărie că rămâne necondiţionat alături de Halep şi e convins că se va face în cele din urmă dreptate în acest caz.

Am petrecut șase ani cu ea, trăiește și moare pentru tenis, modul în care a avut grijă de ea și de cariera ei, nu a făcut nimic ilegal, nu a pus nimic ilegal în corpul său, se asigura că verificăm totul de câte trei ori, știu cât de important este și a fost pentru ea să rămână curată”, a mai completat Cahill.

A fost controlată la sânge

Antrenorul de la Antipozi precizează, de asemenea, că Halep a fost mereu luată la ţintă la controalele anti-doping şi aceasta nu s-a opus niciodată controalelor.

Dimpotrivă, spune Cahill, tenismena din România a susţinut această politică a verificărilor anti-doping şi şi-a dorit mereu să le arate fanilor că rezultatele de pe teren i se datorează doar muncii sale şi nicidecum unor substanţe interzise.

Unul dintre lucrurile importante despre Simona e că a fost întotdeauna unul dintre cei mai testați sportivi din tenis, nu s-a plâns în niciun moment de asta, a știut că neplăcerea de a fi testat înseamnă că oamenii încearcă să mențină jocul sigur”, a comunicat Cahill.

Urmăriți Playsport.ro și pe