Dată afară din Ghencea, CSA Steaua reacționează după decizia FRF: „Clubul se consideră nedreptățit și discriminat!”

Robert Zanfir / 23.09.2022, 20:57
Dată afară din Ghencea, CSA Steaua reacționează după decizia FRF: „Clubul se consideră nedreptățit și discriminat!”

CSA Steaua a anunțat că va contesta decizia FRF, prin care forul lui Răzvan Burleanu obligă echipa lui Daniel Oprița să joace următoarele patru partide de „acasă” departe de Ghencea. Reacția oficialilor a venit în urma violențelor de la derby-ul Dinamo – Steaua 1-2.

După ce s-au plâns de numărul mic de suporteri, Daniel Oprița și compania au de acum o altă problemă. Echipa a primit o suspendare drastică în urma incidentelor violente de la derby-ul cu Dinamo. Va fi nevoită să plece de „acasă”. Mai mult, roș-albaștrii trebuie să plătească și o amendă de 83.750 de lei. În acest context, CSA a reacționat și spune că va recuge la toate soluțiile de atac.

CSA Steaua reacționează după decizia FRF

CSA Steaua a postat un comunicat în care anunță poziția clubului, care se simte nedreptățit, mai ales în contextul ultimelor evenimente din fotbalul românesc. Reamintim că și Superliga a fost afectată de scandal și violențe. Cristi Săpunaru a ieșit cel mai „șifonat” după evenimentele de la FC U Craiova – Rapid.

„Steaua București atacă decizia FRF

Vineri, pe 16 septembrie 2022, la ora 15:28, Comisia de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal a trimis către clubul nostru, Hotărârea cu numărul 508, prin care eram înștiințați că, în conformitate cu prevederile articolului 45, aliniatul 3 din Regulamentul Disciplinar, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancțiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 jocuri, dar și plata penalității sportive de 83.750 lei.

Luni, 19 septembrie, am solicitat Comisiei de disciplină și etică să ne comunice, de urgență, motivarea hotărârii cu numărul 508.

Joi, 22 septembrie, ora 16:10, am primit motivarea deciziei cu numărul 508, iar în termen legal, clubul Steaua București va formula recurs împotriva deciziei mai sus amintite.

Considerăm că decizia comisiei de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal este neîntemeiată, pentru că nu respectă prevederile statutului și regulamentului disciplinar. Drept urmare, Clubul Steaua București se consideră nedreptățit și discriminat de către Federația Română de Fotbal, care nu aplică aceeași unitate de măsură în luarea deciziilor pentru fapte similiare petrecute pe stadioane.

În final, vă comunicăm că vom recurge la toate căile legale de atac, până la soluționarea finală a acestui dosar”, au anunțat cei de la CSA Steaua, pe contul de facebook.

Steaua va juca la Mioveni

Interzisă în Ghencea, Steaua a ajuns la un acord Mioveni pentru a juca pe terenul argeșenilor.

„Ca la noi, la nimeni în lumea asta! Dacă locul 1,2,3 şi 4 sau 1,2,3 nu au drept de promovare, vine echipa de pe locul 4 să promoveze? Păi ce fotbal mai e şi ăsta, măi oameni buni?! Suntem nebuni cu toţii?!”, a răbufnit Dumitru Dragomir, potrivit Orangesport.