David Miculescu a consfințit dezastrul cu Silkeborg! Penalty provocat de atacantul FCSB, după o intrare inexplicabilă. FOTO

Robert Zanfir 06.10.2022, 20:37

David Miculescu (21 de ani) a provocat un penalty în prima repriză a meciului jucat de FCSB pe terenul lui Silkeborg. Partida a contat pentru runda a treia din Conference League.

Silkeborg nu a bătut pe nimeni în cupele europene în ultimii 24 de ani. A fost nevoie ca FCSB să le iasă în cale, iar Gigi Becali să dicteze că Europa nu mai este un obiectiv, pentru ca danezii să provoace un adevărat dezastru la poarta lui Târnovanu. Octavian Popescu a ridicat cortina piesei de teatru absurd cu o gafă inexplicabilă, iar Silkeborg a deschis scorul după doar trei minute. În minutul 7 era deja 2-0 pentru gazde, care au profitat de o nouă eroare a apărării. De data aceasta a fost vorba despre Dawa, care a deviat nefericit.

David Miculescu a consfințit dezastrul cu Silkeborg! Penalty provocat de atacanul FCSB

Iar prima repriză din Danemarca i-a găsit în genunchi pe jucătorii lui Nicolae Dică. David Miculescu a pus bomboana pe colivă cu o intrare de K1 în interiorul careului. L-a lovit cu gheata în cap pe adversarul direct, iar arbitrul a fluierat imediat penalty.

Helenius a ridicat diferența la 3-0 în minutul 35, de la 11 metri, iar FCSB se poate gândi liniștită la lupta pentru un titlu după care aleargă de șapte ani, ca apoi să desconsidere cupele europene. În cazul, din ce în ce mai rar, în care și ajunge acolo!

David Miculescu, comparat de Gigi Becali cu Lewandowski

Gigi Becali s-a bătut cu pumnul în piept când a reușit să îl transfere pe atacantul după care alerga de mai bine de un an de zile. A plătit 1,7 milioane de euro și a supralicitat după ce i-a obținut semnătura: „Este ca Lewandowski”.

„Nu mai aveam cu cine să jucăm dacă nu îl luam pe David. Când sunt copii din ăștia, să dai 1-2 milioane pe el, pot să ajungă la 50 de milioane. La fizicul pe care îl are poate să ajungă ca Lewandowski.

Nu poate să ajungă la 20 de milioane sau la 10 milioane? De ce să nu dau 1.7 milioane pe el? Mai ales că nu dau de la mine. Iau 3 milioane pe Tănase și dau 1.7 milioane pe el”,
Gigi Becali.

Silkeborg – FCSB. ECHIPELE DE START:

Silkeborg (4-3-3): Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson, Brink, Klynge – Jorgensen, Helenius (cpt.), Kusk
Rezerve: Hedvall, Andersen – Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch
Absenți: G. Dahl, Pedersen (accidentați)
Antrenor: Kent Nielsen

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Boboc, Haruț, Dawa, Pantea – Dulca, Oaidă – Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu (cpt.) – Rusu
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Bouhenna, Șerban, Radaslavescu, I. Stoica, Musi
Absenți: Radunovic, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Fl. Achim (accidentați), Nikolov, Omrani, Șut (neincluși pe lista UEFA), Compagno, Fl. Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru (menajați)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: JYSK Park (Silkeborg)
Arbitru: Mykola Balakin (Ucraina)