David Popovici, desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Robert Zanfir / 25.11.2021, 22:46
David Popovici, desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

David Popovici (17 ani) a câștigat Premiul Piotr Nurowski, acordat celui mai bun tânăr sportiv al anului din Europa. Sportivul legitimat la Dinamo va primi și o bursă de formare în valoare de 15.000 de euro, a anunțat COSR.

David Popovici a avut un an 2021 fantastic. Tânărul înotător a uimit lumea sportului nu doar din România, dar din întregul mapamond, prin precocitatea lui în sportul de mare performanță. David Popovici s-a evidențiat prin cele două mari performanțe din acest sezon. A câștigat o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt, dar s-a clasat și pe un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 100 de metri liber.

David Popovici, desemnat cel mai bun tânăr sportiv european din 2021

Anul se termină cum nu se poate mai bine pentru sportivul care a semnat cu Dinamo în această vară. David Popovici a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa în 2021.

„Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene.

Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

15.000 de euro, bursă de formare

Toți au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.

Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă”, a anunțat COSR.

Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară a ajuns la ediția a 10-a. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.