David Popovici își continuă lupta cu recordurile. Campionul mondial s-a calificat în finala de 400 de metri liber de la Roma

Ștefănescu Dragoș 17.08.2022, 11:02
David Popovici își continuă lupta cu recordurile. Campionul mondial s-a calificat în finala de 400 de metri liber de la Roma

După ce a făcut furori în probele de 100 și 200 de metri, David Popovici s-a calificat și în finala probei de 400 de metri liber. Campionul mondial își continuă astfel lupta cu recordurile la Roma.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber de la Roma

După ce a făcut furori în cadrul probelor de 100 și 200 de metri liber, David Popovici este gata pentru o nouă performanță la Roma.

Miercuri dimineață, David Popovici (17 ani) a concurat în cadrul semifinalelor probei de 400 de metri liber. Marele nostru campion a câștigat seria 1, cu timpul de 3:47,99 minute. Acesta a fost cel de al patrulea timp dintre cele 5 serii ale semifinalelor. Marea finală este programată în această seară, la ora 19:53.

Imediat după calificarea în finala de la 400 de metri liber, David Popovici a transmis un mesaj sugestiv pe rețelele de socializare.

400 de metri liber – prima participare, prima finală”, a scris David.

David Popovici rescrie istoria natației mondiale. Românul  s-a apropiat de legendarul Michael Phelps

După ce a devenit campion european în proba de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial, David Popovici și-a continuat seria de senzație de la Roma.

David a devenit campion european și la proba de 200 de metri. Românul a făcut o nouă cursă senzațională și a înregistrat timpul de 1,42:97. El a avut un avans de peste două secunde față de următorul clasat. Cu această performanță, David a intrat în elita celor mai rapizi sportivi din toate timpurile la această probă. Românul este al treilea sportiv care coboară sub 1 minut și 43 de secunde, după Paul Biedermann (1:42.00) și Michael Phelps (1:42.96). David a fost la o singură sutime distanță de performanța legendarului Phelps.

Nu sunt deloc dezamăgit că nu am depășit timpul lui Phelps. Am așa un sentiment, chiar mă gândeam la final „Ahh, sunt doar la o sutime”. Am tot timpul din lume, când el a stabilit acest timp era record mondial. Mergem în direcția bună, cu pași mici ajungem unde trebuie. A fost o cursă obositoare, pentru că este a doua probă la care am participat. M-a obosit neașteptat de tare, dar nu este deloc cea mai grea cursă a mea. Însă pot spune că a fost cea mai bună la 200 de metri”, a declarat David Popovici, la finalul cursei.

Secretul lui David Popovici, dezvăluit de antrenorul Adrian Rădulescu

Adrian Rădulescu este antrenorul care se ocupă de David Popovici încă de când acesta din urmă avea doar 9 ani. Într-un interviu pe care l-a acordat agenției franceze AFP, Rădulescu a dezvăluit care este secretul din spatele performanțelor uluitoare ale lui David Popovici.

Antrenorul a explicat că încă de la început, în ciuda vârstei sale fragede, David a dat dovadă de o inteligență uimitoare. În plus, încă de mic a fost extrem de ambițios și competitiv.

David a venit la clubul nostru când avea nouă ani. Nu era cel mai uşor de antrenat, căuta mai ales să se distreze, ca toţi puştii. Avea, însă, ceva special, era foarte competitiv.

Eram în cantonament, el trebuie să fi avut zece ani, am organizat o competiţie cu înotători de aceeaşi vârstă. Douăzeci şi cinci de metri de înotat şi ultimul era eliminat. Doi băieţi erau mai buni ca el, am început jocul. De fiecare dată, David termina penultimul. În faţă, au vrut să arate că sunt buni şi au obosit. În finală, ultimul nu mai avea energie şi David a câştigat. Deci la 10 ani avea deja inteligenţă şi talent”, a declarat Adrian Rădulescu.