David Popovici, lângă Nadia, Hagi și Ilie Năstase: „A făcut un pas mare, e pe drumul ăsta”. Marele pericol care îl pândește. EXCLUSIV VIDEO

Robert Zanfir 19.08.2022, 18:23
David Popovici, lângă Nadia, Hagi și Ilie Năstase: „A făcut un pas mare, e pe drumul ăsta”. Marele pericol care îl pândește. EXCLUSIV VIDEO

Alexandru Dedu crede că David Popovici (17 ani) este pe cale să devină un simbol al sportului românesc. Fostul președinte al Federației de Handbal a declarat la Playsport Live că actualul campion mondial și european de la 100 și 200 de metri liber poate ajunge lângă Hagi, Nadia sau Ilie Năstase în inimile românilor.

David Popovici a cucerit lumea în acest sezon. Bucureșteanul s-a impus la Campionatele Europene de la Roma, unde a câștigat medaliile de aur la 100 de metri și 200 de metri liber. Bucureșteanul a zburat la Foro Italico și a devenit cel mai rapid înotător din lume, după ce a spulberat un record vechi de 13 ani. Performanțele din Italia nu au fost o „floare rară”. Au venit după medaliile de aur de la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

David Popovici, lângă Nadia, Hagi și Ilie Năstase

Fost președinte al FRH, Alexandru Dedu a vorbit despre zilele incredibile trăite de David Popovici. Dedu nu a uitat să amintească la Playsport Live despre sistemul românesc, care nu încurajează performanța.

„În primul rând, aș vrea să spun că David este ieșit din comun, dar datorită faptului că este cel mai mediatizat, umbrește rezultatele incredibile și fabuloase ale celoralate sporturi. A fost o săptămână incredibilă, așa cum nu am mai avut de mult.

Noi știm, cei care facem sport, că ultima noastră problemă este materialul genetic. Marea noastră problemă este educația generală a românilor către sport și sistemul, inclusiv cel sportiv, care nu prea dă multe șanse către performante.

David Popovici poate intra, a făcut un pas mare în galeria marilor sportivi romani. 10-le Nadiei este în linia asta, talentul lui Ilie Năstase, talentul lui Hagi, seriozitatea lui Gica Popescu, marii handbaliști… Sunt N exemple de oameni speciali care au făcut cinste României. David Popovici este pe drumul ăsta”, a declarat Alexandru Dedu la Playsport Live.

Pericolul cel mare care îl pândește pe David Popovici

„În afara drumului greu din sport, nimeni nu o să îl lase să câștige doar pentru că este frumos și deștept, el este la o vârstă dificilă. Modul în care a arătat că se comportă până acum ne dă speranțe, nu o să fie ușor de corupt.

Mare, mare rol o să îl aibă cel de lângă el. Mă refer la părinți, mă refer la antrenor, la colegi, la federație. Noi, cei care am trecut prin vârstă aia știm că este destul de greu să îți păstrezi focusul când apare o doamnă sau o domnișoară frumoasă lângă tine, sau când ai foarte mult succes și lucruril devin ușoare. Trebuie avut grija de el, dar secretul este tot la el”, a mai spus Alexandru Dedu la Playsport Live.

După competiția din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni, apoi participarea la Mondialele de juniori. Între 30 august și 4 septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori de la Lima, Peru.

Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în anul 2022 este la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri.