De ce Camelia Potec nu îi dă nicio șansă lui David Popovici să se califice în finala de 400 metri liber

Giosanu Catinca / 17.08.2022, 09:18
De ce Camelia Potec nu îi dă nicio șansă lui David Popovici să se califice în finala de 400 metri liber

David Popovici va evolua, miercuri, în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Roma. Sportivul român îşi doreşte să ajungă în finală, dar Camelia Potec nu îi dă nicio șansă.

Camelia Potec, despre David Popovici: ”Nu ştie încă cum să abordeze”

Tânărul înotător a reușit să doboare recordul mondial în proba de 100 metri (46,86 secunde) și a scos al treilea timp din istorie în cea de 200 metri (1:42,97 secunde). În continuare, el vrea să cucerească a treia medalie de aur și va concura în proba de 400 de metri liber.

Camelia Potec, președinta FRNPM, a vorbit în cel mai recent interviu acordat despre performanțele uriașe obținute de David Popovici la Campionatul European de înot de la Roma. Ea a explicat, totodată, de ce a ales puștiul de 17 ani să participe la cursa de 400 de metri liber.

Este foarte dificil să se califice în finală, pentru că este într-o serie foarte slabă. Nu are timp de înscriere şi atunci nu ştie încă cum să abordeze. Nu ştim care va fi consumul. El îşi doreşte să ajungă în finală, iar în finală ştim cu toţii că va lupta pentru a câştiga medalie.

Important e să se califice. El îşi doreşte să înoate această cursă pentru a doua parte a probei de 200 metri liber. E la început de drum în ceea ce priveşte abordarea unei asemenea curse, care înseamnă cu totul şi cu totul altceva decât cursele de 100 şi 200 metri liber.”, a afirmat Camelia Potec, potrivit as.ro.

Popovici îşi doreşte să devină cel mai rapid din istorie

Sportivul medaliat cu aur și la 100 de metri la această ediție a Europenelor, de la Roma, își dorește să devină cel mai rapid din istorie.

Elevul lui Adrian Rădulescu a fost la un pas de doborârea recordului mondial la 200 de metri liber, deținut de Paul Biedermann (1 minut și 42 secunde). El a terminat cursa cu timpul de 1 minut și 42,97 secunde.

Finala probei de 400 de metri liber este programată tot miercuri, de la ora 19:30.