De ce coșmarul românilor are șanse mari să persiste și după meciul cu Bosnia. Marea verigă lipsă ne dă fiori și pare că produce o ecuație fără rezolvare

Olteanu Ștefan 26.09.2022, 13:00
De ce coșmarul românilor are șanse mari să persiste și după meciul cu Bosnia. Marea verigă lipsă ne dă fiori și pare că produce o ecuație fără rezolvare

Iosif Rotariu (59 de ani), fost mare internațional al României, a dezvăluit ce îi lipsește echipei naționale înainte de meciul cu Bosnia Herzegovina. Partida este programată pe arena din Giulești, luni seară, de la ora 21:45 și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

„Nu avem niciun lider și e greu de spus când vom avea unul”. Analiză dramatică înainte de meciul România – Bosnia Herzegovina

Speranțele lui Iosif Rotariu înainte de meciul România – Bosnia Herzegovina nu sunt tocmai mari. Fostul internațional spune că jocul „lent și previzibil” al „tricolorilor”, dar și lipsa unul lider din teren, sunt doar două dintre punctele slabe ale echipei naționale.

„Nu avem niciun lider la echipa națională și de foarte mult timp nu avem. Pentru că acel lider trebuie să fie un jucător care joacă la o echipă puternică din straintate și are o anumită experiență.

Noi nu avem așa ceva și e cam greu de spus când vom avea. Ce am văzut la ultimele meciuri… Nu știu când va veni. Sper eu că Ianis Hagi, dacă revine la forma de dinainte de accidentare, ar putea să fie unul. Are o personalitate, o moștenire de la tatăl sau, care a fost un lider, deci are toate atuurile. Deci să vedem cum va reveni după accidentarea asta. Dacă nu se accidenta, cu siguranță ar fi fost un lider al echipei naționale.

Îi trebuie o perioadă de timp, a fost o intervenție chirurgicală destul de grea. Dar eu sper din toată inima, e un tip ambițios, face recuperarea la cele mai bune clinici din străinătate și cred că va reveni, dar nu atât de repede pe cât am vrea noi. Cred că va mai dura ceva timp”, a declarat Iosif Rotariu, la PRO Arena.

Edi Iordănescu, avertizat cu privire la tratamentul pe care l-ar putea primi în Giulești

România – Bosnia Herzegovina se va disputa cu casa închisă. Însă, Iosif Rotariu avertizează că atmosfera din tribune s-ar putea dovedi a fi una ostilă pentru Edi Iordănescu în cazul în care jocul nu decurge în direcția potrivită:

„Impresia generală cu Finlanda a fost că avem același ritm de joc, lent, previzibil, cu aceiași jucători care nu își asumă responsabilități. Nu își asumă riscuri.

Ce aș putea să zic de meciul din seara asta. Nu știu ce formulă va folosi Bosnia, pentru că termină pe primul loc în grupă. Probabil că le va da șansa și altor jucători. Dar în orice caz va fi un meci greu.

Ar fi bine pentru publicul din Giulești și pentru o speranță de viitor să facem un joc bun în fața Bosniei. Giulești întotdeauna va fi plin, la orice meci. Fie că joacă Rapid, fie că joacă echipa națională. Mereu va fi plin, dar fanii sunt și pretențioși acolo. S-ar putea să aibă mici surprize dacă jocul nu merge cum își dorește lumea.

În fiecare an care trece, lumea, foștii jucători de fotbal, presa, toți așteptăm să vedem o revigorare a fotbalului românesc. Dar în fiecare an e o dezamăgire și lucrurile par că merg spre partea negativă. Randamentul e din ce în ce mai slab, nu știu ce să zic”, a mai adăugat fostul internațional.

Naționala are nevoie de un selecționer cu experiență

În încheiere, Iosif Rotariu a refuzat să comenteze cu privire la o eventuală demitere a lui Iordănescu Jr. În același timp, a transmis că, în opinia sa, pe banca echipei naționale ar trebui să se afle un antrenor cu mai multă experiență:

„Problema selecționerului nu vreau să o comentez. Dar presiunea va fi mereu la echipa națională. Să nu se aștepte vreun antrenor că atunci când joacă slab și nu are rezultate, să nu fie apostrofat de public. Atunci înseamnă că nu ai ce cauta la echipa națională. Întotdeauna a fost presiune și va fi.

Despre demisie nu aș vrea să comentez prea multe. S-au schimbat mulți antrenori tineri și rezultatele au fost cam aceleași. Iar jucătorii au cam același randament sau mai scăzut, regres. Și la echipa națională e nevoie de oameni cu experiență, e altceva față de echipa de club. Asta e părerea mea. Eu numai oameni cu experiență am avut, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Cornel Dinu…”, a spus Iosf Rotariu, potrivit sursei citate.

Duelul România – Bosnia Herzegovina va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe Playsport.ro, de la ora 21:45.