De ce FCSB și Rapid au interzis pe arena Arcul de Triumf! Explicația oficială a lui Eduard Novak

Robert Zanfir 02.11.2021, 16:16
De ce FCSB și Rapid au interzis pe arena Arcul de Triumf! Explicația oficială a lui Eduard Novak

Ministrul demis Eduard Novak a oferit o primă explicație a faptului că FCSB și Rapid au avut interzis până acum pe stadionul Arcul de Triumf. Politicianul spune că lucrurile de vor debloca după instalarea unui nou Guvern.

FCSB și Rapid București s-au plâns în ultime vreme din cauza lipsei unei arene pe care să o considere „acasă”. Cele două rivale din București au jucat meciurile de pe teren propriu, în ultimele două runde, în Provincie, fapt care a produs multă tensiune în cele două tabere.

De ce FCSB și Rapid au interzis pe arena Arcul de Triumf! Explicația oficială a lui Eduard Novak

FCSB și Rapid au fost alungate de pe Arena Națională din cauza festivalului Dota 2, care a adus o sumă impresionantă în bugetul Capitalei. Oficialii celor două cluburi au încercat să își joace meciurile pe arenele Steaua și Arcul de Triumf, proaspăt inaugurate, dar s-au lovit de chichițe birocratice și de regulamente aplicate discreționar, după cum susțin oficialii cluburilor.

Ministrul demis Eduard Novak a oferit o primă explicație despre situația arenelor pe care România le-a construit din bani publici, cu ocazia organizării Campionatului European 2020, care a avut loc în acest an la București.

În momentul actual, stadionul este dat în administrarea Federației de Rugby, l-am dat în folosință gratuită pentru niște meciuri.

Tehnic vorbind și legal trebuie să facem un Centru Național Sport și mai sunt una sau două semnături de luat. După, se poate da drumul tuturor activităților. Să avem Guvern…

Toate stadioanale au fost făcute pentru sport. Această criză politică are și efecte asupra sportului.
Eduard Novak, într-o conferință de presă.

FCSB și Rapid, în exil

Echipa antrenată de Edi Iordănescu a evoluat la Buzău cu CS Mioveni și FC Argeș, în timp ce Rapid a primit vizita lui CFR Cluj și a lui U Craiova 1948 la Mioveni.

Gigi Becali și-a văzut zădărnicite eforturile de a deschide porțile uneia dintre arenele Steaua, respectiv Arcul de Triumf. „Am făcut cerere peste tot, şi pe Ghencea, peste tot. Mie nu îmi dau voie. Că eu dau medicamente la oameni şi s-au supărat pe mine… Am primit răspunsuri cu «Să vedem» şi «Că nu ştiu ce, că trebuie să facem nu ştiu cum…».

Ei nu zic nici da, nici nu. Nu e refuz. Dar nu spun nici că poţi. Să vedem că protocol, că Guvern… Şi, pe urmă, le-am mai făcut o cerere să îmi zică da sau nu. Mi-au răspuns că nu ştiu deocamdată. Voi nu ştiţi în ce ţară trăiţi!”, a declarat patronul FCSB, Gigi Becali, conform As.ro.

Vestea bună pentru fanii celor două echipe ar putea veni abia în decembrie, atunci când este programat meciul direct. Oficialii roș-albaștrilor speră să poată ajunge în Ghencea pe data de 14 decembrie, când Liga 2 va intra în pauza competițională.

În ultimul timp, pe unde jucăm parcă jucăm… Suntem peste tot acasă, dar nu suntem nicăieri. Nu avem casa noastră
Mihai Iosif, antrenor Rapid

Urmăriți Playsport.ro și pe