De ce Moruțan și Cicâldău nu mai sunt doriți în Turcia. Motivul care a produs o revoltă a suporterilor

Ștefănescu Dragoș / 23.12.2021, 21:28
De ce Moruțan și Cicâldău nu mai sunt doriți în Turcia. Motivul care a produs o revoltă a suporterilor

Galatasaray traversează o perioadă foarte grea în Super Lig. În ultima etapă, vicecampioana Turciei a fost învinsă cu 2-0 de Adana Demirspor. Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au avut evoluții slabe și nu mai sunt doriți în Turcia.

Moruțan și Cicâldău nu mai sunt doriți în Turcia, după cel mai slab sezon al Galatei din ultimii 42 de ani

Galatasaray traversează o perioadă extrem de slabă în Super Lig. În etapa cu numărul 18, vicecampioana Turciei a pierdut fără drept de apel cu Adana Demirspor, scor 0-2. A fost cea de-a șaptea partidă consecutivă în campionatul Turciei fără victorie pentru echipa ”Cim Bom”. Galatasaray este pe locul 12, cu 24 de puncte. Echipa lui Fatih Terim este la 21 de puncte în spatele liderului Trabzonspor. Este pentru prima dată când Galatasaray, după 18 etape, este la o diferență atât de mare de lider.

Conform statisticilor, Galatasaray se află la cel mai slab sezon din ultimii 42 de ani. În sezonul 1979-1980, echipa ”Cim Bom” a terminat pe locul 9, cu doar opt victorii în 30 de etape. Pe atunci, încă exista sistemul cu două puncte la victorie. Un alt sezon modest a fost cel din 1981-1982. Galatasaray a avut atunci 10 victorii, chiar dacă a terminat pe locul 11 în Super Lig.

Unul dintre motivele pe care turcii le-au găsit pentru parcursul dezastruos al Galatei este lipsa lui Fatih Terim de pe banca tehnică. ”Împăratul” a lipsit în ultimele cinci etape după ce a primit cartonaș roșu în derby-ul cu Fenerbahce. Fără Terim pe bancă, Galatasaray a suferit două înfrângeri și a reușit trei egaluri.

Galatasaray a mai bifat un record negativ în acest sezon. Înfrângerea de la Adana a fost al patrulea meci consecutiv fără gol marcat în deplasare. Astfel a fost depășită forma slabă din 2004, când Galata bifa trei partide consecutive fără gol marcat. În acea perioadă echipa ”Cim Bom” era antrenată de Gică Hagi.

Tensiuni în vestiarul Galatei

Pe fondul rezultateor extrem de slabe din Super Lig, în sânul lotului lui Galatasaray a izbucnit un conflict major. Totul a pornit de la faptul că jucătorii turci au restanțe salariale, în timp ce străinii și-au primit banii la timp. Fotbaliștii turci sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile în ultimele două luni, spre deosebire de alți colegi.

Pentru a discuta această problemă, jucătorii și președintele clubului, Burak Elmas, s-au întâlnit de urgență, potrivit Milliyet.

Cicâldău și Moruțan, în vizorul presei din Turcia

După înfrângerea cu Adana Demirspor, jurnaliștii turci i-au luat la țintă pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Evoluția slabă a acestora a pornit furia presei din Turcia. Analistul TV Levent Tuzemen i-a criticat dur pe cei doi fotbaliști români. În discuție au fost imlicați și Gică Hagi și Gică Popescu, despre ei spunându-se că s-ar fi implicat în mutările celor doi la Galatasaray.

Galatasaray a cumpărat doi jucători români, i-am privit cu ochi buni și se zicea despre Cicâldău că execută foarte bine loviturile libere, dar n-am văzut asta până acum. Moruțan a jucat cu frâna de mână trasă, a șutat de trei ori, dar n-a nimerit niciodată poartă. A fost scos după al doilea gol încasat.

Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care se spune că ar fi influențat transferulor celor doi români, i-ar transfera acum pe Moruțan și Cicâldău. Cei doi, care n-au reușit să pună în pericol poarta adversă nici măcar din lovitură liberă, sunt investiții foarte scumpe făcute de managementul dezastruos de la Galatasaray”, a spus Levent Tuzemen.