De ce nu vrea Valeriu Iftime ca FC Botoșani să prindă play-off-ul în Superligă. Calculele ciudate ale finanțatorului moldovean

Iosif Pintilie 07.02.2023, 08:50
De ce nu vrea Valeriu Iftime ca FC Botoșani să prindă play-off-ul în Superligă. Calculele ciudate ale finanțatorului moldovean

FC Botoșani a redevenit o echipă importantă a campionatului. Moldovenii au ajuns la trei victorii în 2023, fiind singura echipă din Superligă cu un parcurs perfect în noul an. Seria poate fi continuată cu o victorie la Arad, mai ales că următorul adversar, UTA, este rănit din toate punctele de vedere.

Valeriu Iftime nu vrea în playoff

Ultima victorie, cea cu Petrolul, scor 5-0, a urcat echipa moldavă până pe locul șapte în clasament, la trei puncte de Sepsi, care are însă un meci mai puțin jucat, fiind vorba de celebra partidă cu FC U. Craiova.

Surpriza e cu atât mai mare cu cât, chiar dacă în ultimele șase sezoane echipa s-a luptat an de an pentru un loc de playoff, reușind de două ori să prindă o poziție în primele șase, sezonul acesta părea sortit eșecului, Flavius Stoican preluând o echipă aflată pe loc de baraj ce tocmai pierduse un duel cu 8-0. Antrenorul a reușit să motiveze vestiarul, iar acum jucătorii visează să prindă un loc în primele șase.

Îi ajută și programul. Sepsi OSK și Rapid sunt singurele echipe grele cu care joacă moldovenii. În rest, au dueluri doar cu echipă ”rănite” precum UTA Arad, ”U” Cluj ori FC U. Craiova, iar în ultima etapă primesc vizita lui CS Mioveni. Motiv pentru care, suporterii au toate motivele să se gândească la un loc de playoff.

Chiar și așa, Valeriu Iftime șochează și spune că nu vrea ca echipa să meargă în playoff. Patronul singurei reprezentante a Moldovei din Superligă spune că nu ar avea avantaje financiare dacă ar ajunge în primele șase. În schimb, locul șapte l-ar putea duce în cupele europene.

„Toată lumea îmi spunea că mă retrogradează Stoican. Dacă ascultaţi locurile în care a antrenat Stoican şi ce a făcut, o să vedeţi nişte lucruri care sunt absolut incredibile. La Dinamo, Petrolul, Craiova lui Mititelu, Zimbru Chişinău, incredibil, omul ăsta chiar a avut mare nenoroc la viaţa lui.

Acum nu visez (n.r. la play-off) că e zi, poate la noapte. (…) Nu mă aşteptam la parcursul ăsta, cum nici acum nu sunt convins că lucrurile sunt chiar atât de frumoase. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş vrea să fiu pe locul întâi în play-out, ca să am şanse pentru o cupă europeană, dacă o luăm financiar.

Locul şase în Liga 1 nu îţi dă nimic, îţi dă cu o sută de mii mai mult decât locul şapte, dar dacă ești pe locul şapte sau opt poţi juca un baraj, după care poţi avea un alt baraj şi sunt multe şanse să prinzi o cupă europeană şi acolo sunt banii”, a spus finanțatorul moldovenilor, conform topbotoșani.ro.

Echipele de start în FC Botoșani – Petrolul 5-0

Au marcat: Sebastian Mailat (min. 1, 69), Mihai Roman II (3), Andrei Dragu (24), Alin Leroni (90+9)

FC Botoșani: Pap – Mboko, Mutombo, Dican(c), Șeroni – Patache, Zabou, Florescu – Maialt, Roman, Dragu; Rezerve: Ducan, Sadiku, Cioiu, David, Dragomir, Pinson, Roman, Golofca, Cărăușu; Antrenor: Flavius Stoican

Petrolul: Leitner – Borța, Santos, Meijers, Țicu(c) – Dumitriu, Purtic – Moldoveanu, Budescu, Grozav – Irobiso; Rezerve: Moroz, Bucur, Pashov, Doua, Olaru,Achim, Seto, Bratu, Țucaliuc; Antrenor: Nae Constantin

Urmăriți Playsport.ro și pe