De ce primește David Beckham 150 de milioane de euro din partea unor șeici din Qatar! Imaginea britanicului e un adevărat lux

Giosanu Catinca / 24.10.2021, 14:03
De ce primește David Beckham 150 de milioane de euro din partea unor șeici din Qatar! Imaginea britanicului e un adevărat lux

David Beckham va primi o întreagă avere din partea unor șeici din Qatar! Fostul fotbalist urmează să colaboreze cu cei din Orientul Mijlociu pentru promovarea Cupei Mondiale.

Motivul pentru care David Beckham va primi 150 de milioane de euro

Beckham va fi atât imaginea Mondialului de anul viitor pentru următorii 10 ani. De asemenea, el va avea statutul de ambasador sportiv al statului Qatar. Prin acest contract, fostul star de la Manchester United sau Real Madrid va încasa în jur de 150 milioane de euro, potrivit jurnaliștilor de la Fox Sports.

La începutul lunii octombrie, David Beckham s-a deplasat Qatar. Asta, pentru a intra mai bine în atmosfera locului. O săptămână a durat ”vacanța” fostului fotbalist. În acest timp, fostul mijlocaș dreapta a vizitat mai multe stadioane în lucru. Englezul s-a interesat cu privire la stadiul în care se află lucrările.

”El crede cu putere în tăria fotbalului”

Purtătorul de cuvânt al lui Beckham a făcut câteva declarații după ce fostul fotbalist a semnat contractul cu șeicii din Qatar.

David a vorbit mereu despre puterea fotbalului de a aduce binele la cât mai multe niveluri.”, a afirmat purtătorul de cuvânt al fostului star de la Manchester United.

Și soția lui David Beckham a reacționat după semnarea contractului.

David e încrezător că această primă ediție a Cupei Mondiale care are loc pe pământ arab poate produce schimbări pozitive importante! El crede cu putere în tăria fotbalului de a reduce diferențele dintre oameni.”, a declarat soția sa, Victoria Beckham, pentru The Sun.

Mii de imigranți care au muncit pentru CM au murit pe stadioane

David Beckham nu va avea o misiune ușoară. Cei de la Qatar se confruntă cu o mare problemă de imagine din cauza nerespectării drepturilor omului. Peste 6.000 de muncitori străini și-au pierdut viața pe șantierele stadioanelor pe care vor avea loc meciurile din cadrul Cupei Mondiale. Mai exact, au murit 2.711 indieni, 1.641 de nepalezi, 1.018 veniți din Bangladesh, 824 de pakistanezi și 557 din Sri Lanka, conform jurnaliștilor străini.

În plus, femeile și persoanele din comunitatea LGBT sunt tratate într-un mod total nepotrivit. Rămâne de văzut dacă fostul fotbalist va reuși să repare imaginea proastă creată de organizatori.