De unde i se trage lui Vali Lazăr? Momentul în care fotbalistul l-a înfruntat pe Ovidiu Burcă. Preparatorul l-a pârât și, a doua zi, a fost exclus din lot. „Da! L-am înjurat”

Cătălin Mureșanu 13.11.2022, 13:21
De unde i se trage lui Vali Lazăr? Momentul în care fotbalistul l-a înfruntat pe Ovidiu Burcă. Preparatorul l-a pârât și, a doua zi, a fost exclus din lot. „Da! L-am înjurat”

 

  • Vali Lazăr a acceptat să vorbească despre situația sa la Dinamo. Exclus din lot de Ovidiu Burcă, mijlocașul a povestit de unde a pornit conflictul cu tehnicianul;
  • În timpul meciului pe care Dinamo l-a câștigat în cupă, la Târgu – Jiu, cu Viitorul, în timp ce se încălzea pe margine, jucătorul a avut unele comentarii la adresa staff-ului. Preparatorul fizic l-a auzit, i-a anunțat pe antrenori și, a doua zi, Ovidiu Burcă l-a chemat pe fotbalist în biroul său de la Săftica și l-a anunțat că nu se mai află în vederile sale. Jucătorul nu a fost de acord cu motivele invocate de tehnician și recunoaște că l-a înjurat pe acesta.

 

Vali Lazăr (33 ani) este istorie la Dinamo. Revenit la formația din „Ștefan cel Mare” la începutul sezonului, mijlocașul a intrat în conflict cu Ovidiu Burcă, a fost exclus din lot și, în iarnă, se va putea legitima la o altă formație.

„Am ajuns la o înțelegere și țin să-i mulțumesc lui Vali Lazăr. El a acceptat, știe situația financiară a clubului. Din fericire pentru el, are o situație materială mai bună decât alți jucători. Nu avea un salariu foarte mare, dar nu vreau să intru în detalii. A acceptat să-și primească banii în iarnă și atunci va fi jucător liber de contract. Ne-am înțeles. Poate semna cu alt club atunci.”, a dezvăluit Vlad Iacob, administratorul special al „câinilor”, în cadrul emisiunii Dinamo 7/9 de la PlaySport.

„Patru-cinci etape am fost bun, apoi a venit avionul din străinătate cu doi jucători, unul pe post cu mine”

Duminică a venit rândul fotbalistului să își spună punctul de vedere. În emisiunea DigiSport Matinal, „Lăzărică” s-a dezlănțuit.

„Să o luăm cu începutul. El a venit (n.r. Ovidiu Burcă), mi-a explicat ce vrea să facă în echipă. Patru-cinci etape am fost bun, apoi a venit avionul din străinătate cu doi jucători, unul pe post cu mine. După meciul cu Unirea Dej m-a chemat să-mi spună că sunt jucător cu experiență și că își dorește să înțeleg orice decizie ia, chiar dacă voi fi rezervă. Am zis ok, e normal, dacă n-am evoluții bune pot fi rezervă”, a declarat jucătorul.

„Da, pot să spun că l-am înjurat”. Ce s-a întâmplat la Târgu Jiu? Lazăr a comentat la adresa antrenorilor, preparatorul fizic l-a pârât, apoi Burcă l-a exclus din lot

Mai mult, Lazăr a recunoscut că a avut și un conflict verbal cu Ovidiu Burcă, pe care îl că a avut ceva cu el, o ranchiună „din trecut”. „La Târgu Jiu, în Cupă, nu am mai putut rezista și am spus și eu ceva. Da, pot să zic că da, l-am înjurat. E urât, da”.

PlaySport.ro a aflat detalii din seara meciului pe care Dinamo l-a disputat cu Viitorul, la Târgu- Jiu, atunci când Vali Lazăr, în postura rezervei, a livrat unele comentarii la adresa deciziilor staff-ului. Aflat la încălzire cu preparatorul fizic, fotbalistul a avut o replică la adresa antrenorilor, fiind nemulțumit că aceștia nu-l schimbă pe un coleg pe care l-ar fi criticat încă de la începutul jocului. „Dacă tot sunteți nemulțumiți, de ce nu-l înlocuiți și-l țineți pe gazon până la sfârșit. Vă e frică de el?”, a fost reacția jucătorului. 

„Mi-a spus că nu mă pregătesc cum trebuie și nu accept statutul de rezervă. Nu am fost de acord cu aceste aspecte, ne-am contrat în birou, apoi m-am ridicat și am plecat”

Preparatorul fizic l-a pârât pe Lazăr secundului Sorin Colceag și lui Ovidiu Burcă și, a doua zi, tehnicianul l-a chemat pe fotbalist în biroul său de la Săftica și l-a anunțat că nu o să mai facă parte din lot.

Contactat de către reporterul PlaySport.ro, Vali Lazăr a confirmat episodul de la Târgu Jiu și a spus că, în ședința cu Burcă, i-a cerut antrenorului să motiveze de ce este exclus. „Mi-a spus că nu mă pregătesc cum trebuie și nu accept statutul de rezervă. Nu am fost de acord cu aceste aspecte, ne-am contrat în birou, apoi m-am ridicat și am plecat”, a transmis Lazăr pentru PlaySport.ro.

Dinamo ține un jucător acasă și-i plătește salariile până în decemebrie

Vali Lazăr a confirmat declarația lui Vlad Iacob din cadrul emisiunii Dinamo 7/9, astfel că, până în decembrie, jucătorul exclus din lot de Ovidiu Burcă va fi plătit de Dinamo chiar dacă nu este primit nici măcar la antrenamente. „Mi s-a zis că trebuie să reziliez. Am fost de acord, dar vreau să mă plătești. Să stau acasă și să mă plătești până în decembrie. Îmi dai banii când poți. A zis ok, te plătesc până în decembrie”, a concluzionat Valentin Lazăr la DigiSport Matinal.

Fotbalistul are un salariu în jurul sumei de 1500 euro și urmează să încaseze, în luna februarie, conform înțelegerii cu Vlad Iacob, remunerația pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.