Debut perfect pentru Toni Petrea la noua sa echipă: „Am jucat bine, mai ales în repriza a doua”

Robert Zanfir 27.09.2022, 22:51
Debut perfect pentru Toni Petrea la noua sa echipă: „Am jucat bine, mai ales în repriza a doua”

Toni Petrea (47 de ani) a debutat cu bine pe banca celor de la Chindia Târgoviște. Fostul antrenor al FCSB a câștigat partida din playoff-ul Cupei României, 2-1 cu Steaua București.

Prima victorie! A fost nevoie ca Adrian Mihalcea să plece, iar Toni Petrea să îi ia locul pentru ca dâmbovițenii de la Chindia să câștige prima partidă din acest sezon. Târgoviștenii au trecut de Steaua, 2-1, în playoff-ul Cupei României, iar Toni Petrea poate pregăti în liniște revenirea în Superliga.

Plecat de la FCSB, Toni Petrea a eliminat Steaua din Cupa României

De 11 meciuri a avut nevoie Chindia pentru a cunoaște gustul victoriei în actualul sezon. Primul succes a venit în Cupa României! Toni Petrea speră să vină și trei puncte în campionat. Rapid îl așteaptă la revenirea sa în Superliga. Exact adversarul care i-a provocat divorțul de FCSB.

„O partidă de Cupă, am întâlnit un adversar care a jucat fotbal, le-am spus băieților că vom întâlni o echipă care va juca pentru că nu are nimic de pierdut.

E o victorie de moral, care arată că echipa are potențial. Cred că jucătorilor le-a lipsit încrederea în ultima perioadă.

Am jucat bine și în prima repriză, am jucat, am pasat, am avut și câteva situații, dar am pierdut mingea în unele momente și le-am permis adversarilor să vină peste noi și așa am primit golul. Le-am spus jucătorilor să creadă până la final, să joace până la final”, a declarat Toni Petrea.

Adi Popa, revoltat: Asta e România!

Adi Popa crede că Steaua a pierdut singurul obiectiv din acest sezon din cauza FRF, care a suspendat terenul din Ghencea, în urma incidentelor de la derby-ul cu Dinamo.

„Probabil că lipsa noastră de experienţă s-a văzut. Au fost echipa mai pragmatică. Ne pare rău că am pierdut, ştiu cât de mult îşi doreau suporterii, dar asta este. Am pierdut, trebuie să ne ridicăm şi să câştigăm mai departe în campionat.

Noi am avut foarte mulţi absenţi, pe final am jucat eu atacant. Am fost privaţi pe nedrept de a juca meciul în Ghencea. Noi am jucat la 100 şi ceva de kilometri depărtare. E unic în istoria fotbalului! Sunt curios dacă vin patru etape de suspendare pentru Bosnia, şi suporterii lor s-au bătut aseară. Asta e România, ce să mai facem?

Categoric că am fi vrut să mergem mai departe, în noul format am fi avut 3 meciuri în continuare. Era important pentru noi, pentru băieți. Am fi jucat cu echipe din Liga 1 și am fi căpătat experiență”, a spus Adi Popa, la „Fotbal European” de la Digi Sport.

Steaua – Chindia 1-2 (Ad. Popa 25 / D. Popa 49, Cherchez 84). ECHIPELE DE START:

CSA Steaua: H. Iancu – Oroian, Beța, Săbău, Ad. Iie – Balgiu, Bărbulescu – Drăghici, Șt. Pacionel, Ad. Popa – Chipirliu
Antrenor: Daniel Oprița

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Dumitrașcu – An.Șerban, Passaglia, Popadiuc, Akhmatov, Neguț – D. Popa
Antrenor: Anton Petrea

Pentru Chindia urmează meciul cu Rapid, din Superliga, programat pe 3 octombrie, de la ora 21:00.