Decese pe bandă rulantă în fotbalul brazilian. După Pele s-a stins și cel mai bun marcator din istoria campionatului

Radu Bordei 09.01.2023, 12:08
Decese pe bandă rulantă în fotbalul brazilian. După Pele s-a stins și cel mai bun marcator din istoria campionatului

O nouă tragedie lovește fotbalul brazilian. Țara sud-americană a mai pierdut un nume uriaș, după dispariția marelui Pele. Cel mai bun marcator din istoria campionatului din Brazilia a decedat la 68 de ani. Bărbatul a pierdut lupta cu cancerul.

Cancerul a mai făcut o victimă în fotbalul brazilian. Atacantul care a făcut istorie în Brazilia a decedat, duminică

Brazilienii nu au scăpat de doliu. După ce l-au pierdut pe Pele, încă o legendă din Țara Cafelei a plecat dintre noi. Carlos Roberto de Oliveira sau Roberto Dinamite, cum era cunoscut, a fost jucătorul care a marcat cele mai multe goluri în campionatul brazilian. În tricoul celor de la Vasco da Gama a acumulat 708 reușite. A fost campion al Braziliei în 1974 și de alte 45 ori campion al statului Rio. Spre deosebire de Pele, Roberto a încercat să joace și în Europa, chiar la un club uriaș al continentului. Barcelona l-a transferat, în 1979, dar nu a putut să se impună și a rezistat doar un sezon.

Pentru naționala Braziliei nu a avut același grad de succes, deși a marcat 20 de goluri în 38 de partide. A și participat cu Selecao la 2 Campionate Mondiale, în 1978 și 1982, dar din păcate Brazilia a dezamăgit la aceste turnee.

Fostul mare sportiv s-a stins, la 68 de ani, după ce s-a luptat cu un cancer intestinal.

Presa din Brazilia a luat foc după funeraliile lui Pele

Pele a fost înmormântat marți, 3 ianuarie. Zeci de mii de brazilieni au parcurs ultimul drum alături de fostul lor idol. Au lipsit însă marile figuri ale fotbalului sud-american, prilej pentru jurnaliști să amintească de funeraliile lui Maradona. Sicriul legendarului argentinian a fost depus și la palatul președintelui. Mai mult, Ruggeri, Burruchaga, Batista, Giusti, Goycoechea, Gallardo, Mascherano, Maxi Rodríguez, Martín Palermo, Carlos Tevez, Kily González și alți foști fotbaliști de legendă ai „pumelor” au participat la ceremonii.

Brazilia nu știe cine este Pelé. În țara noastră, el este după Iisus. În lume, e între Nelson Mandela și Mahatma Gandhi.

Sunt ei importanți? (foștii mari fotbaliști, care au absentat de la funeralii – n.r.) Trebuie să ne gândim cine cu adevărat important în viața ta, în viața noastră. Poate că unii se duc doar unde primesc bani.

Ei sunt campioni mondiali și nu vin să-l vadă pe Pelé? E cel puțin lipsit de respect”, a comentat José Ferreira Neto (56 de ani), fost atacant al lui Corinthians.

Cunoscut după numele Neto, actualul analist de sport a comparat pentru UOL Esporte efectul pe care l-a avut moartea lui Maradona asupra conaționalilor săi și ceea ce s-a întâmplat în Brazilia.

Neymar și-a trimis tatăl la înmormântare

Un alt motiv de revoltă al fanilor este absența lui Neymar, starul actualei naționale. Atacantul este acuzat că, atunci când este vorba de distracție, găsește întotdeauna o cale de a pleca de la PSG și a zbura în America de Sud.

Dacă Neymar ar fi vrut să se învoiască, ar fi putut să vină. Îi era foarte ușor să pună presiune pe cei de la PSG să îl lase să vină aici. Nu l-ar fi costat nimic.

Pentru petreceri s-a învoit de multe ori, așa că de ce să nu le ceri celor de la PSG să îți iei adio de la Pele? Cred că Neymar, ca fotbalist al Braziliei, era obligat să vină la sicriul lui Pele și să își ia la revedere. Ar fi fost important pentru fotbalul brazilian. Ar fi fost o imagine care ar fi ajutat fotbalul brazilian, plin de personaje care au uitat de unde au plecat.

Sunt atât de îndepărtați de popor, de aia nu au mai câștigat o Cupă Mondială de 20 de ani, a spus prezentatorul Jose Luiz Daneta, conform presei braziliene.

Urmăriți Playsport.ro și pe