Decizia care i-a distrus ascensiunea româncei Simona Halep. Punctele de la Wimbledon i-ar fi asigurat un salt uluitor

Octavian Vasilescu / 07.07.2022, 19:59
Decizia care i-a distrus ascensiunea româncei Simona Halep. Punctele de la Wimbledon i-ar fi asigurat un salt uluitor

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost eliminată în semifinale la Wimbledon 2022 de către Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA), scor 3-6, 3-6.

La această ediție a turneului de Grand Slam de la All England Club nu se acordă puncte, după ce sportivii din Rusia au primit interzis din partea organizatorilor. Dacă s-ar fi acordat puncte la Wimbledon 2022, Simona Halep ar fi urcat până pe locul 9 în clasamentul WTA, scrie Spot Media.

Simona Halep a ratat o șansă uriașă

Pentru accederea în semifinale, Simona Halep ar fi primit 3095 de puncte în ierarhia mondială. Partea bună este că românca nu a participat la ediția din 2021, astfel că nu a avut puncte de apărat, în comparație cu ceilalți jucători.

Cu toate acestea, Halep va urca o poziție în clasamentul WTA. De luni, Simo va ajunge pe locul 17 în ierarhia mondială. Jucătorii din Rusia și Belarus nu s-au putut înscrie la Wimbledon 2022 după izbucnirea războiului din Ucraina. În replică, ATP și WTA au decis să nu acorde puncte la ediția din acest an.

Ce a spus Elena Rybakina după victoria cu Simona Halep

Halep a fost eliminată de Rybakina, care va juca acum în prima ei finală de Grand Slam. Iată ce a declarat jucătoarea din Kazahstan după calificarea în ultimul act:

A fost un meci foarte greu, Simona e o mare campioană, dar am făcut un meci bun astăzi. Am fost emoționată, sigur, dar atmosfera m-a ajutat. Sunt foarte fericită că am reușit să-mi gestionez emoțiile. Meciurile jucate pe Terenul 1 m-au ajutat.

Nu știu cum să-mi descriu tenisul de astăzi, de obicei am suișuri și coborâșuri, dar astăzi cred că am fost foarte bine pregătită din punct de vedere mental. A fost un meci extraordinar”, a transmis Elena Rybakina.

În marea finală, Elena Rybakina se va duela cu Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA). Tunisianca a învins-o pe Tatjana Maria (34 de ani, locul 103 WTA) în prima semifinală, scor 6-2, 3-6, 6-1.