Decizia luată de emirul Qatarului după ce i-a fost refuzată oferta de cumpărare a clubului Manchester United

Catinca Giosanu 20.03.2023, 20:49
Decizia luată de emirul Qatarului după ce i-a fost refuzată oferta de cumpărare a clubului Manchester United

Emirul Qatarului, Emir Tamim Bin Hamad Al Thani, a luat o decizie uluitoare după ce i-a fost refuzată oferta de cumpărare a clubului Manchester United. Omul de afaceri nu se dă bătut cu una cu două. El este hotărât să-şi ducă planul până la capăt în privinţa achiziției.

Emirul Qatarului, hotărât să o cumpere pe Manchester United

Șeicul Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani a transmis că este decis să revină cu o ofertă. El speră ca astfel să reușească să pună mâna pe clubul profesionist de fotbal din Manchester.

Jurnaliștii din Regatul Unit al Marii Britanii titrează că o nouă ofertă este iminentă și va fi depusă săptămâna aceasta. În primă fază, magnatul a pus la bătaie 5,6 miliarde de euro. Din varii motive, propunerea a fost refuzată.

Cei de la Daily Star scriu că emirul Qatarului, Tamim Bin Hamad Al Thani, le-a ordonat reprezentanților statului să depună o nouă ofertă.

Qatarezii pregătesc a doua ofertă pentru cumpărarea echipei engleze

Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, este și el interesat să pună mâna pe acțiunile echipei care evoluează în Premier League. Concurența este una acerbă, întrucât și Elon Musk visează să preia clubul din Manchester.

Propietarul Tesla a postat pe rețelele de socializare încă din vara anului trecut un mesaj în care se arată că vrea să o cumpără pe Manchester United. Postarea a fost făcută pe platforma Twitter, la data de 22 august. Reacția suporterilor echipei nu a fost deloc una bună.

”Dacă vrei să cumperi o echipă de fotbal, încearcă Arsenal”

Fanii s-au arătat contrariați de faptul că miliardarul din zona tehnologiei ia în calcul să achiziționeze clubul Manchester United.

Ai încredere în mine, Elon – nu vrei să te apropii de ei… dacă vrei să cumperi o echipă de fotbal, încearcă Arsenal.”, a reacționat realizatorul de televiziune Piers Morgan, cunoscut fan Arsenal.

Au existat însă și persoane care l-au încurajat pe magnatul sud-african de 51 de ani să încheie afacerea, mai ales că el simpatizează cu United încă din vremea copilăriei. În orice caz, englezii de la Daily Mail au mai scris că interesul mogulului tech este unul extrem de crescut.

Clubul din Manchester, Anglia, este deținut din 2005 de familia americană Glazer și este evaluat la peste 4 miliarde dolari. Mai mult, el este listat la bursa de la New York.

Urmăriți Playsport.ro și pe