Decizia lui Petrescu de a refuza FRF l-a impresionat pe Cristi Balaj. Președintele lui CFR Cluj îl laudă pe antrenor: „E om de cuvânt”

Ștefănescu Dragoș / 20.12.2021, 17:50
Decizia lui Petrescu de a refuza FRF l-a impresionat pe Cristi Balaj. Președintele lui CFR Cluj îl laudă pe antrenor: „E om de cuvânt”

Dan Petrescu a refuzat astăzi oferta făcută de FRF de a prelua conducerea tehnică a echipei naționale a României. Decizia lui Petrescu l-a impresionat pe Cristi Balaj, care a ținut să-l laude public pe tehnicianul CFR-ului.

Decizia lui Dan Petrescu l-a impresionat pe Cristi Balaj

Astăzi, cei de la FRF așteptau răspunsul oficial al lui Dan Petrescu referitor la preluarea funcției de selecționer al naționalei României. Tehnicianul CFR-ului nu a ieșit cu nicio declarație. Oficialii clubului din Gruia au confirmat însă că Petrescu va rămâne la Cluj. Decizia a venit în urma unei noi runde de negocieri între patronul clubului CFR Cluj, Neluțu Varga, și Dan Petrescu. Cei doi s-au înțeles pentru continuarea colaborării la clubul din Gruia.

Cristi Balaj, președintele clubului CFR Cluj, a confirmat că Dan Petrescu a refuzat oferta FRF de a prelua naționala României. Oficialul din Gruia a dorit să-l laude în mod public pe tehnician pentru faptul că și-a respectat promisiunea făcută de a rămâne la Cluj.

În urma discuțiilor purtate azi, atât clubul, cât și Dan Petrescu au decis să continue împreună proiectul început la CFR. Suntem fericiți, e un antrenor în care avem încredere și e un om de cuvânt, așa cum spuneam și în declarațiile anterioare”, a spus Cristi Balaj pentru CFR TV.

Obiectivul principal al lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a dezvăluit care este obiectivul principal pe care îl are Dan Petrescu la CFR Cluj. Oficialul a subliniat că ”bursucul” trebuie să formeze o echipă competitivă în vederea meciurilor din cupele europene, din sezonul următor. Balaj a admis faptul că în acest sezon evoluția echipei în cupele europene a fost dezamăgitoare.

Un sezon greu, multe meciuri într-o perioadă relativ scurtă de timp. Din competițiile europene, ne-am fi dorit mai mult. În schimb, în campionatul intern au fost recorduri și meciuri câștigate în ultime perioadă, fără gol primit. Felicităm jucătorii, staff-ul tehnic, le mulțumim fanilor. Lucrăm cu Dan Petrescu preocupați să avem un sezon mult mai bun în competițiile europene în mod special, în sezonul următor”, a spus președintele clubului CFR Cluj.

Cristi Balaj anticipase ce decizie va lua Dan Petrescu

În urmă cu câteva zile, Cristi Balaj a făcut un anunț în cazul plecării lui Dan Petrescu la echipa națională a României. Președintele lui CFR Cluj declara că este sigur că Petrescu nu va pleca de la Cluj deoarece îi promisese că nu va face acest pas.

Eu zic că Dan Petrescu nu pleacă. E sub contract, are clauză de reziliere. Cum FRF nu dorește să plătească nicio clauză, lucrurile sunt clare. Dacă presa știe mai bine decât știu eu, nu am ce să comentez. Să nu ștergem cu buretele ceea ce spun eu! Jurnaliștii vor să fie lupta strânsă la vârf, de asta fac speculații.

Mie așa mi-a promis. Am acceptat această poziție în conducerea clubului fiindcă Dan Petrescu a promis că e aici 2 ani și jumătate. E un om de cuvânt, deci lucrurile sunt simple. Suntem într-o situație delicată prin apariția acestui subiect. Avem o competiție în care trebuie să ne menținem poziția”, a spus Cristi Balaj la Look Sport.