Decizie bombă la Galatasaray. Fatih Terim a fost demis de la echipa Cim Bom

Ștefănescu Dragoș / 10.01.2022, 14:56
Decizie bombă la Galatasaray. Fatih Terim a fost demis de la echipa Cim Bom

Galatasaray are un sezon de coșmar și se află pe locul 12 în Super Lig. După o nouă înfrângere rușinoasă, Fatih Terim a fost demis de la echipa Cim Bom.

Fatih Terim a fost demis de la Galatasaray

Galatasaray are un parcurs extrem de slab în acest sezon. După 20 de etape, vicecampioana Turciei se află pe locul 12 în Super Lig, având 27 de puncte.

În ultima etapă, Galatasaray a pierdut partida de pe teren propriu cu Giresunspor, scor 0-1. După această nou înfrângere rușinoasă, conducerea clubului a luat astăzi o decizie radicală. Astfel, Fatih Terim a fost demis de la echipă. Tehnicianul se afla la al patrulea mandat pe banca formației Cim Bom, împreună cu care a avut succese extraordinare în trecut. Fatih Terim se afla pe banca lui Galatasaray din decembrie 2017. În această perioadă a achiziționat jucători de 77 de milioane de euro și a cucerit două campionate, o Cupă și o Supercupă a Turciei.

Potrivit Fotomac, după demiterea lui Terim, trei antrenori sunt pe lista posibililor înlocuitori pe banca Galatei. Aceștia sunt: Okan Buruk și Bulent Korkmaz, foști jucători legendari ai echipei Cim Bom, dar și Domenec Torrent, fostul asistent al lui Pep Guardiola la Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City. Ultima oară acesta a fost antrenor principal la Flamengo, în 2020.

Fatih Terim , ”împăratul” de la Istanbul

Fatih Terim a antrenat-o prima dată pe Galatasaray în perioada 1996 – 2000. Atunci, tehnicianul turc i-a avut sub comandă și pe românii Gică Hagi și Gică Popescu. El a reușit să cucerească în acest prim mandat la Galata, Cupa UEFA, cel mai important trofeu din istoria echipei din Istanbul. A revenit pe banca tehnică a echipei Cim Bom în 2002, pentru încă două sezoane, iar în martie 2004 a demisionat.

S-a întors în 2011, dar a plecat după doi ani deoarece a fost demis de conducătorii echipei din Istanbul. În decembrie 2017 a semnat pentru a patra oră cu Galatasaray, iar aventura sa s-a încheiat astăzi.

Acuzat pentru investițiile făcute

Fatih Terim a fost acuzat foarte des pentru investițiile proaste de la echipă. Galatasaray a plătit 6,5 milioane celor de la Universitatea Craiova, pentru Alex Cicâldău. Pentru Olimpiu Moruțan, turcii au plătit celor de la FCSB 3,5 milioane de euro, plus anumite bonusuri. Sătul de criticile primite, Fatih Terim a declarat recent că își asumă strategia de a miza pe jucătorii tineri, dar că nu este de acord cu  insultele suporterilor.

Unde sunt jucători tineri, sunt și suișuri și coborâșuri, dar întotdeauna sfârșim prost. Nu putem înscrie goluri ușoare. M-am săturat să tot spun asta. Jucătorii pe care îi numim marcatori sunt absenți. Au o problemă.

Indiferent cu cine joacă, Galatasaray trebuie să câștige. Am început acest război știind de ce vom avea parte. Susțin acest proiect, îl protejez. Mergeam la vestiare când am auzit reacțiile din tribune. Am ieșit și i-am luat pe jucători unul câte unul. Nimeni nu merită așa ceva. Sunt alături de ei în momentele astea. Știu că sunt foarte supărați.

Suporterii sunt supărați, dar nu ar trebui să insulte. Bineînțeles că nici eu nu sunt obișnuiți cu aceste rezultate. Avem parte de un sezon în care victoriile nu sunt suficiente”, a declarat  Fatih Terim.