Decizie fără precedent! Ianis Hagi a primit interzis de la șefii lui Rangers!

Moldoveanu Camelia / 09.04.2021, 16:02
Decizie fără precedent! Ianis Hagi a primit interzis de la șefii lui Rangers!

Rangers, echipa la care joacă Ianis Hagi, a pornit un boicot pentru a semnala rasismul din mediul online. Managementul tehnic și fotbaliștii au început de ieri demersurile programate pe o întreagă săptămână.

Ianis Hagi luptă împotriva rasismului din mediul online

Ianis Hagi, decizie fără precedent. Echipa românului a început un boicot
Ianis Hagi, decizie fără precedent. Echipa românului a început un boicot

Echipa românului susține că fotbaliștii sunt zilnic ținta unor abuzuri rasiste pe platformele de socializare. Pentru a combate ceea ce se întâmplă pe internet, aceștia au pornit un boicot timp de o săptămână.

Rangers poate confirma că începând cu ora 19:00 în această seară (n.r. – ieri, 8 aprilie), jucătorii și conducerea noastră vor participa la o săptămână de boicotare a tuturor canalelor de socializare. Acest lucru are ca scop sublinierea îngrijorărilor continue privind lipsa de responsabilitate din partea canalelor sociale. Suntem preocupați în special de abuzurile rasiste pe care jucătorii noștri le au de suportat zilnic, și considerăm că deși rețelele sociale pot fi o platformă pozitivă și sănătoasă pentru comunicare, există îngrijorarea că nivelul urii scapă de sub control”, se arată pe site-ul celor de la Rangers

Stewart Robertson, directorul general de la Rangers, a avut și el câteva câteva cuvinte de spus pe marginea acestui subiect. El nu doar că o să se întâlnească cu reprezentanți ai Facebook, ci a găsit și o modalitate simplă prin care pot fi pedepsiți cei care sunt rasiști în mediul online.

Putem confirma că, în calitate de consiliu și de club, suntem pe deplin alături de jucători și de conducerea tehnică în această problemă. În plus, am aranjat să ne întâlnim cu reprezentanți ai Facebook și Instagram pentru a sublinia îngrijorările noastre.

Rangers speră ca acțiuni clare și directe să fie luate în cazul rețelelor de socializare. Simpla verificare a utilizatorilor în procesul de înregistrare pe orice platformă socială ar asigura că aceștia pot fi identificați și trași la răspundere pentru acțiunile și cuvintele lor. Vom aduce în discuție această propunere”

Nervi după Rangers-Slavia Praga. Un nou caz de rasism în Europa?

 Steven Gerrard a condamnat comportamentul lui Ondrej Kudela
Steven Gerrard a condamnat comportamentul lui Ondrej Kudela

Meciul a fost presărat cu multe momente tensionate. Doi fotbaliști ai campioanei Scoției au primit cartonașul roșu. Primul dintre ei, Kemar Roofe, în minutul 61, după o intrare criminală, cu talpa pe fața portarului Slaviei, Kolar. Al doilea, Leo Balogun, în minutul 73, după două cartonașe galbene. Un alt moment încărcat a avut loc în minutul 87. Atunci, jucătorul Slaviei, Ondrej Kudela, s-a apropiat de finlandezul de origine africană, Glen Kamara, și-ar fi transmis mai multe insulte rasiste. Două minute mai târziu, Goldson și Kudela au primit cartonaș galben după un nou clinci.

Legenda celor de la Liverpool, Steven Gerrard a condamnat comportamentul lui Ondrej Kudela și a anunțat că disputa celor doi jucători, Kudela și Kamara, va fi mutată în comisiile de disciplină ale UEFA.

Trebuie să fiu atent ce spun. Am o relație foarte bună cu Glen Kamara. Sunt alături de el 100%. Jucătorii care erau în jur, au auzit ce i-a spus. Sunt mândru de băieții mei. Au arătat solidaritate. Acum, UEFA trebuie să se ocupe. Sunt furios. E greu să descriu ce simt. Îl știu pe Glen, cred în ce spune, sunt 100% cu el, a declarat furios Steven Gerrard, la finalul partidei.