Decizie incredibilă a conducerii lui Dortmund de a anula 67.000 de bilete pentru meciul cu Bayern. Nemții nu se joacă!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.12.2021, 19:53
Decizie incredibilă a conducerii lui Dortmund de a anula 67.000 de bilete pentru meciul cu Bayern. Nemții nu se joacă!

Borussia Dortmund va juca sâmbătă cel mai important meci de până în acest punct al sezonului. Galben-negrii vor prima pe Signal Iduna Park vizita celor de la Bayern Munchen, într-o partidă crucială în lupta pentru titlul din Bundesliga.

Cele două echipe sunt despărțite de doar un punct în fruntea clasamentului, în avantaj fiind Bayern Munchen. Borussia va avea deci șansa să îi detroneze pe bavarezi din fotoliul de lider.

Borussia Dormund a decis să anuleze biletele pentru derby-ul cu Bayern Munchen

În mod evident, se aștepta o atmosferă de senzație, așa cum doar fanii Borussiei știu să creeze. Aceștia au cumpărat toate cele 67.000 de bilete puse în vânzare, în condițiile pandemiei de SARS-CoV-2.

Ei au primit însă o veste extrem de proastă cu doar câteva zile înaintea marelui meci. Oficialii clubului din Dortmund au anunțat că au decis ca această partidă să se dispute fără spectatori în cele din urmă.

Ei au argumentat această decizie prin faptul că Germania se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de Covid-19. Astfel, cel mai probabil, autoritățile vor decide în următoarele zile să închidă din nou stadioanele.

Iar conducerea Borussiei a dorit să-și anunțe din timp fanii pentru a nu exista anumite probleme cu scurt timp înaintea startului meciului cu Bayern Munchen. Bineînțeles, clubul german a anunțat și că oamenii care au achiziționat bilete pentru această partidă vor primi banii înapoi.

O reducere a capacității stadioanelor cauzată de pandemie, din partea guvernului, este așteptată în următoarele zile. De îndată ce se ia o decizie politică ce permite ocuparea stadioanelor în regiunea Rhine-Westphalia și avem informații de încredere în acest sens, vă vom informa de noua modalitate de a cumpăra bilete”, a anunțat Borussia Dortmund potrivit celor de la Kicker.

Germania se confruntă cu probleme majore din cauza variantei Delta a Covid-19

Deciziile la nivel politic în Germania sunt diferite în funcție de fiecare land în parte. În acest caz, Guvernele regionale decid în funcție de incidența înregistrată în ultima perioadă.

Astfel, Borussia Dortmund așteaptă o decizie care, în cazul lui Bayern Munchen de exemplu, s-a luat deja. Conform sursei citate, premierul Markus Soder a anunțat că toate echipele din Bavaria vor juca fără spectatori cel puțin până la finalul acestui an.

În cazul lui Bayern situația e cu atât mai complicată cu cât încă există în cadrul lotului fotbaliști care încă nu s-au vaccinat anti-Covid-19. Printre aceștia se numără și Joshua Kimmich, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Germaniei.

El chiar a fost mustrat de antrenorul Julian Nagelsmann. Acesta a subliniat că nu este deloc în regulă ca jucătorii să rateze constant antrenamente și chiar și meciuri din cauza infectării cu acest virus. Fapt ce s-a întâmplat recent, și nu o dată, cu mijlocașul său.

Nu trăim în Alaska, unde te întâlnești cu altcineva după 700 de kilometri. Kimmich locuiește într-o comunitate, iar jucătorii nevaccinați ar trebui să țină cont de această situație. Pentru ei, este un risc mult mai mare să rateze meciuri sau antrenamente. Eu nu-i acuz de nimic, dar le-aș sugera să se vaccineze”, a spus recent Nagelsmann în presa germană.