Decizie șoc a Federației Române de Handbal. A invitat o nou-promovată să evolueze în Liga Campionilor: „Vă rugăm să ne informați”

Cosmin Olteanu 24.05.2023, 18:26
Decizie șoc a Federației Române de Handbal. A invitat o nou-promovată să evolueze în Liga Campionilor: „Vă rugăm să ne informați”

Decizie șoc a Federației Române de Handbal. A invitat-o pe nou-promovata CSM Tg. Jiu să evolueze în Liga Campionilor.

Până în prezent, România a avut două reprezentante în cea mai importantă competiție intercluburi de handbal feminin. Însă, începând cu ediția viitoare, țara noastră ar putea da trei echipe.

Decizie șoc a Federației Române de Handbal. A invitat o nou-promovată să evolueze în Liga Campionilor

Federația Română de Handbal a decis să le ofere celor de la CSM Tg. Jiu cel de al treilea loc în Liga Campionilor.

„Vă rugăm să ne informați până pe 26 mai dacă doriți să vă înscrieți în Liga Europeană, cu posibilitatea de upgrade în Liga Campionilor feminin, asumând respectarea tuturor cerințelor și regulamentelor FRH și EHF aplicabile”, este textul din adresa pe care Federația a trimis-o, luni, clubului CSM Tg. Jiu.

Decizia FRH este una cel puțin surprinzătoare, având în vedere că CSM Tg. Jiu se află pe locul 10 în campionat. Conform clasamentului, cea mai îndreptățită să primească acest wild card este Gloria Bistrița, ocupanta locului 3.

Argumentul FRH, pentru decizia luată, este legat de faptul că CSM Tg. Jiu a disputat finala Cupei României, pierdută în fața celor de la CSM București. Având în vedere că formația din Capitală a realizat eventul, din postura de finalistă a Cupei, CSM Tg. Jiu are dreptul să evolueze în Europa.

Inclusiv CSM Tg. Jiu este surprinsă de decizia FRH

Primarul orașului, Marcel Romanescu, a spus că, fără sprijinul Consiliului Județean, CSM Tg. Jiu nu va putea participa în Liga Campionilor, din cauza costurilor.

„Am primit o veste care ne-a lăsat fără aer. Trebuie făcută o analiză, participarea presupune anumite costuri pentru autoritatea locală. Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean, pentru că doar primăria nu poate susține aceste costuri”, a declarat Marcel Romanescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe