Decizie șoc luată de UEFA. Nationala maghiară a primit dreptul să folosească simbolul Ungariei Mari la meciuri

Radu Bordei 21.03.2023, 20:11
Decizie șoc luată de UEFA. Nationala maghiară a primit dreptul să folosească simbolul Ungariei Mari la meciuri

UEFA a luat o decizie care riscă să arunce în aer relațiile dintre Budapesta și țările vecine. Simbolul Ungariei Mari va putea fi folosit la meciurile selecționatei maghiare. Este o hotărâre care va stârni controverse, inclusiv în România.

Victorie mare pentru Federația Maghiară. Simbolul Ungariei Mari va fi folosit la meciurile naționalei

UEFA a aprobat solicitarea Federației Maghiare de Fotbal de a nu trata „simbolul istoric maghiar” ca simbol cu ​​motivație politic. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Federației de la Budapesta.

Au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor. Pe toate acestea, asociația va permite introducerea drapelelor în următoarele două meciuri.

În ultimele zile, atât UEFA, cât și FARE și-au transmis răspunsurile către federația maghiară, care este pe cale să organizeze cele două meciuri ale naționalei. După cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii rasismului și, prin urmare, vor continua să pedepsească drapelele care poartă un astfel de mesaj constituie abatere disciplinara.

În urma negocierilor, asociația va permite ca drapelele care simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate, să fie aduse pe stadion, cu următoarele condiții:

• poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
• doar culorile roșu, alb si verde pot fi pe el;
• simbolul trebuie prezentat – in mod obișnuit – datorită conținutului sau controlului de prevenire a incendiilor;
• simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburați.

Bani mulți de la Viktor Orban pentru Sepsi. Câți bani a luat formația din Ardeal

Din 2020 veniturile clubului condus de Laszlo Dioszegy cunosc un salt impresionant. De fiecare dată contabilitatea clubului a prezentat niște cifre foarte bune pentru un club de prima ligă din România. În 2020, clubul avea venituri de peste 5 milioane, 2021 a marcat o creștere de aproape 2 milioane, iar 2022 a venit cu cifre impresionante. Sepsi a cunoscut cele mai mari venituri din istorie: 11.300.000 de euro au intrat în vistieria clubului.

Explicația este simplă, Sepsi a primit 6 milioane de euro subvenții de la guvernul lui Viktor Orban. Acest fapt a fost contestat, printre alții, de noul acționar al Rapidului, Dan Șucu. Mai ales că suma primită de la Budapesta a depășit chiar și bugetul de salarii anunțat de Sepsi. Acesta a fost, de altfel, unul record, de peste 5 milioane de euro. Următoarea sursă de venituri importantă este reprezentată de drepturile TV, de 1.600.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe