Defectele lui Giedrius Arlauskis, scoase la lumină după gafa din meciul Farul Constanța – Universitatea Craiova: „Nu e prima dată”

Iosif Pintilie 07.02.2023, 12:55
Defectele lui Giedrius Arlauskis, scoase la lumină după gafa din meciul Farul Constanța – Universitatea Craiova: „Nu e prima dată”

Giedrius Arlauskis este unul dintre cei mai apreciați portari ce au jucat vreodată în Superligă. Lituanianul este portarul străin cu cele mai multe prezențe pe prima scenă: 180 de meciuri a strâns, jucând pentru Unirea Urziceni, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

El a stâns cinci titluri în România, în 2009 cu Unirea Urziceni, în 2015 cu FCSB, iar între 2018 și 2022 cu CFR Cluj. În 2014, el era numit jucătorul anului al Lituaniei.

Problemele lui Arlauskis

Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciați jucători din prima divizie care au jucat vreodată în campionatul nostru, el are o problemă destul de importantă.

În ultimul timp, comportamentul porterului a ridicat semne de întrebare. După ieșirea nervoasă de la Botoșani, el a produs un penalty gratuit, care a făcut ca echipa lui să piardă partida.

Narcis Răducan a vorbit despre situația lui Arlauskis, spunând că este cunoscut că el are anumite ieșiri, în momentele nervoase.

“Arlauskis are teribilisme de genul ăsta. A greșit, dar astfel de momente fac parte din arsenalul lui. Cine îl cunoaște știe. Arlauskis are astfel de ieșiri uneori.

Știi ce cred? Dacă te pui în mintea lui, știi ce a vrut el să facă? L-a deranjat că l-a șicanat puțin adversarul și a vrut să intre în fața lui și să fie el faultat. Ceva de genul ăsta, să obțină un galben pentru adversar. O nebunie de genul ăsta!

A fost efectiv ceva copilăresc. Sunt convins că și Eugen Neagoe își va da seama“, a spus Narcis Răducan, la Digisport.

Bogdan Stelea l-a completat pe Răducanu, spunând că, din punct de vedere al unui portar, nu ai voie să faci gafa făcută de lituanian.

“Nu știu ce a fost în mintea lui Arlauskis (n.r. – râde). Când are contact cu atacantul, își dă seama și se aruncă, cade, ca să dea senzația că a fost faultat.

Arlauskis are momente din astea… e mult prea efervescent în anumite situații. Mai ales când prinde mingea și încearcă să declanșeze un contraatac.

Primul gol mi se pare luat ușor de Arlaukis. Mai bine închid colțul scurt, decât să mă alung pe colțul lung și să întind piciorul spre colțul scurt”, a spus Bogdan Stelea, pentru aceiași sursă.

”Îl revedem pe Rică Răducanu”

În final, fostul atacant, Andrei Cristea, a spus, în glumă, că pare că îl revede pe Rică Răducanu în Giedrius Arlauskis.

“Am impresia că îl revedem pe nea Rică Răducanu, la această fază! Glumesc! E de neînțeles ce a făcut Arlauskis. La 1-0, încerci să dai drumul la minge, nu să cauți să obții un fault. E clar că Arlauskis a făcut o greșeală foarte mare”, a adăugat Andrei Cristea.

Urmăriți Playsport.ro și pe