Deian Sorescu, la momentul adevărului. Ce spune despre evenimentele din ultima perioadă

Olteanu Ștefan / 13.11.2021, 17:56

Deian Sorescu (24 de ani), care trece printr-un moment delicat în carieră, a vorbit deschis despre evenimentele din ultima perioadă. După un început foarte bun de sezon, Sorescu a avut prestații tot mai modeste și acest lucru l-a costat și convocarea la echipa națională.

„E trist, pentru că am fost acolo”. Deian Sorescu, despre evenimentele din ultima perioadă

La scurt timp după amicalul dintre FC Buzău și Dinamo, încheiat cu scorul de 2-3, Deian Sorescu a comentat evenimentele din ultima perioadă. Echipa națională este subiectul principal de discuție în aceste zile, iar egalul cu Islanda din Ghencea l-a afectat profund pe Sorescu.
Fundașul dreapta de la Dinamo a avut parte de un start de sezon fulgerător în tricoul „câinilor”, reușind să înscrie și 5 goluri în primele 3 etape din Liga I, iar asta i-a adus și convocarea în premieră la echipa națională.

Pe 2 iunie, Sorescu a debutat în amicalul România – Georgia 1-2, în care a reușit să ofere și o pasă decisivă. Ulterior, el a evoluat și amicalul cu Anglia de pe 6 iunie, pierdut cu 0-1, dar și în partidele din preliminariile pentru Mondial cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, din luna septembrie.

Din păcate, la scurt timp după această convocare, pentru Deian Sorescu a urmat o scădere de formă. Mai mult, el a intrat și într-un conflict cu antrenorul la echipa de club, iar Mircea Rednic l-a exclus din lot.
În urma acestor evenimente, Sorescu nu a mai fost convocat la echipa națională. Cu toate acestea, el a urmărit în continuare cu mare atenție parcursul „tricolorilor” și spune că a fost extrem de trist după egalul cu Islanda, scor 0-0 în Ghencea:

E trist, pentru că am fost acolo. Știu cum e, știu cât de mult își doresc băieții și nu sunt în măsură să-i critic. Sunt alături de ei. Și milioane de români au fost triști, dar sunt alături de ei în continuare.
Nu vreau să vorbesc despre baraj. Sunt alți oameni în măsură să o facă. Nu sunt eu în măsură să dau indicații. Mi-aș dori foarte mult să câștige, dacă va fi”, a spus Deian Sorescu.

Își dorește ca Mirel Rădoi să continue la echipa națională. „A reușit să schimbe multe”

Deian Sorescu a debutat la echipa naționala sub comanda lui Mirel Rădoi, iar fotbalistul și-a exprimat aprecierea față de actualul selecționer. Mai mult, Sorescu spune că Mirel Rădoi ar trebui să pregătească echipa națională și după această campanie de calificări:

Cu siguranță, pentru că Mister a reușit să schimbe multe. Personal, dar cred că și colegilor, ne dădea o stare foarte bună și o plăcere în a juca fotbal. Și ar fi păcat să plece acum, pentru că cred că de acum ar putea să își înceapă dânsul treaba.

Nu mă așteptam, sincer (n.r. – să fie convocat). Și nici în trecut nu mă așteptam să fiu convocat. Dar când va veni, sunt pregătit, pentru că orice jucător își dorește să fie acolo”, a mai spus Sorescu.

FRF a început negocierile! Adrian Mutu și Stoichiță au „consumat” prima rundă: „Visul meu e să antrenez echipa națională!”.