Delir total în fotbalul românesc! Declaraţia anului: „Tavi Popescu are acelaşi stil cu Neymar”

George Drafta 06.10.2022, 17:11
Delir total în fotbalul românesc! Declaraţia anului: „Tavi Popescu are acelaşi stil cu Neymar”

Octavian Popescu a fost unul dintre cei mai lăudaţi jucători români din ultimii ani. Mulţi dintre cei implicaţi în lumea fotbalului l-au văzut drept viitorul lider al generaţiei care să readucă România în topul mondial.

După un sezon trecut însă foarte bun mijlocaşul de 19 ani nu a putut menţine acelaşi ritm şi în debutul stagiunii actuale. Iar prestaţiile sale i-au făcut pe unii să se întrebe dacă nu s-au grăbit să vorbească la superlativ despre perla lui Gigi Becali.

Octavian Popescu are două două assisturi în 18 meciuri disputate în toate competiţiile în tricoul roş-albastru. Iar aceste evoluţii sub aşteptări l-au determinat pe finanţatorul vicecampioanei să îi scadă dramatic preţul de transfer.

Astfel, Gigi Becali a renunţat la visul măreţ de a obţine 50 de milioane de euro în schimbul mijlocaşului.  Aşa cum anunţa când acesta era de neoprit în Liga 1.

Octavi Popescu a fost evaluat de Gigi Becali la 50 de milioane de euro
Octavian Popescu a fost evaluat de Gigi Becali la 50 de milioane de euro

Încurajări speciale

Totuşi omul care conduce clubul care l-a lansat spre fotbalul mare pe Octavian Popescu este optimist în privinţa şanselor ca jucătorul să revină la forma de invidiat care l-a adus în lumina reflectoarelor. Mihai Badea, preşedinte al celor de la Regal Sport, dezvăluie care este modelul pe care Popescu îl urmează şi de la care se inspiră.

”Îi plăcea mult Neymar atunci când juca la noi. Şi își dorea să ia acțiunile pe cont propriu, așa cum face și brazilianul. El încerca să-i copieze driblingurile și se uita mereu la fazele lui. Au același stil de joc. Dar Tavi trebuie să mai pună forță pe el”, a dezvăluit şeful clubului de juniori pentru Pro Sport. 

Cifrele carierei de până acum

Popescu, ajuns şi căpitan al roş-albaştrilor în această toamnă, este conştient de scăderea din jocul său. 

”Sunt pregătit și sper să ne revenim la echipa de club. Îmi doresc să facem din nou rezultate bune și să câștigăm la fel ca înainte. Sper să ies din perioada proastă, să mă impun. Şi sper să marchez și să le ofer colegilor pase decisive”, a declarat recent fotbalistul.

Puştiul de 19 ani este cotat la 4 milioane de euro pe siteul de specialitate transfermarkt.de. El a debutat în Liga 1 în toamna lui 2020, într-o victorie cu FC Argeş. În total în prima divizie, el a adunat 78 de prezenţe şi 14 goluri marcate. Are de asemenea şi 11 jocuri în competiţiile continentale, însă fără să puncteze.

Prestaţiile din sezonul trecut l-au adus pe Octavian Popescu şi în circuitul echipei naţionale. El a fost folosit de Edi Iordănescu în trei dintre meciurile din grupele Nations League, dar şi în amicalele din primăvară cu Grecia şi Israel.

Urmăriți Playsport.ro și pe