Demis la prânz, reangajat seara, prin telefon! Se întâmplă la unul dintre liderii din Liga 2

Olteanu Ștefan 18.03.2021, 18:31
Demis la prânz, reangajat seara, prin telefon! Se întâmplă la unul dintre liderii din Liga 2

Demis la prânz, reangajat seara, cu asta s-a confruntat Flavius Stoican. Aflat pe locul 3 în Liga II cu Viitorul Tg. Jiu, el a fost în centrul unei răsturnări de situație uluitoare. Deși are șanse mari să promoveze în primul eșalon, antrenorul a fost demis surprinzător de club, fără să primească vreo explicație. Ulterior, Flavius Stoican a fost sunat la telefon și înștiințat că s-a revenit asupra deciziei.

Demis la prânz, reangajat seara, prin telefon!

Miercuri, la prânz, Flavius Stoican era demis de pe banca Viitorului Tg. Jiu, formație care se luptă pentru promovarea în Liga I și care e calificată în semifinalele Cupei României. Antrenorul a fost înștiințat, prin intermediari, că este demis. Decizia a fost una cu totul surprinzătoare, mai ales că Flavius Stoican nu a primit niciun fel de explicație concretă.
Inclusiv Maria Stoican, soția antrenorului, a fost la fel de surprinsă de cele întâmplate. Informația a ajuns rapid și în spațiul media, iar ea a distribuit știrea.
Dar șocul nu s-a terminat aici. La fel, fără nici o explicație, Flavius Stoican a fost sunat în aceeași seară și i s-a comunicat că s-a revenit asupra deciziei.
În acest context, el va rămâne în continuare la Viitorul Tg. Jiu, echipă alături de care se pregătește să intre în playoff.

Flavius Stoican, șocat după ce a fost demis de la Viitorul Tg. Jiu
Flavius Stoican, șocat după ce a fost demis de la Viitorul Tg. Jiu

Flavius Stoican: „Sunt dezamăgit, nu vreau ca oamenii să-și bată joc de munca mea! Nu vă jucați cu mine”

Antrenorul a răbufnit după cele întâmplate și a avut o ieșire nervoasă la adresa conducerii. Viitorul Tg. Jiu este pe locul 3 în Liga II, cu doar două etape înainte de terminarea sezonului regular. Echipa antrenată de Flavius Stoican mai are de jucat cu Miercurea Ciuc, pe teren propriu și cu Dunărea Călărași în deplasare. De asemenea, Viitorul Tg. Jiu e calificată și în semifinalele Cupei României, unde o întâlnește pe Universitatea Craiova.

Oficial sunt antrenorul echipei, acum sunt acasă, mă lupt cu COVID. Sunt dezamăgit, nu vreau ca oamenii să-și bată joc de munca mea. Am primit, verbal, vestea că nu mai e nevoie de serviciile mele. Apoi, oficial, că se supără șeful, ministrul, toată lumea. Nu vă jucați cu mine! Eu am făcut treabă, am făcut rezultate, spectacol, fotbal, oamenii mulțumiți, apoi hai că-l dăm afară pe Stoican”, a spus Flavius Stoican, la Digi Sport.

Atacul lui Stoican a continuat la adresa conducerii: „S-a supărat șeful, după nu s-a mai supărat.”

Stoican nu ține de scaune, dar să-mi spună în față, nu că stai că s-a supărat șeful, că după nu s-a mai supărat. M-au sunat oameni din club, mi-au zis că e bine așa, să renunțăm. Mie-mi plac oamenii asumați, să zică că e jucăria lor și plecam, nu țineam de scaun. Eu nu sunt om nebun, sunt om pe pământ, sunt asumat. Eu am zis că vreau să bat pe toată lumea, nu mă dau după cireș.
Să nu se joace cu viața mea, cu pasiunea mea, cu jucătorii mei. Eu nu stau de clauze, nu stau de nimic. Eu am făcut lucruri, am luat niște băieții care erau debusolați, nu știau care, cine, cum. I-am învățat fotbal. Eu îi învăț tot, cum să paseze, cum să facă pressing, cum să deschidă unghiurile, toate lucrurile, să vadă oamenii și spectacol”, a mai spus antrenorul formației din Tg. Jiu.