Destinație exotică pentru Simona Halep. Unde așteaptă tenismena verdictul în procesul de dopaj. Imagini fabuloase cu românca

Ioan Valentin Oprea 20.08.2023, 20:24
Destinație exotică pentru Simona Halep. Unde așteaptă tenismena verdictul în procesul de dopaj. Imagini fabuloase cu românca

Deşi apărea pe lista preliminară a jucătoarelor care vor lua startul la ultimul turneu de Grand Slam al anului, de la US Open, Simona Halep nu mai are nicio şansă să fie prezentă la competiţia din SUA.

În aşteptarea unui verdict de la Tribunalul Sport Resolutions, tenismena din România a plecat în vacanţă. Pe reţelele de socializare, Halep le-a destăinuit fanilor că îşi petrece zilele libere în Italia, pe insula Capri şi a publicat mai multe fotografii cu peisaje din „Cizmă”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost audiată, timp de două zile, la sfârşitul lunii iunie, de judecătorii de la tribunalul independent Sport Resolutions. Chiar dacă se aştepta ca decizia să fie făcută publică în maxim două săptămâni, nu există până în prezent nicio noutate de la instanţa londoneză.

Halep putea să joace la US Open doar în cazul în care ar fi primit un verdict pozitiv până cel târziu luni, în data de 21 august. Atunci are loc tragerea la sorţi a tabloului rezervat calificărilor şi tot atunci este întocmită lista finală a tuturor concurenţilor care vor participa la Flushing Meadows.

Va fi descalificată de organizatori

În condiţiile în care tenismena originară din Constanţa nu s-a retras de pe listă, aceasta va fi descalificată de organizatori. Halep nu a mai jucat într-un meci oficial de aproape un an de zile. Ultima sa partidă s-a înregistrat la US Open 2022, când a fost eliminată, în mod surprinzător, încă din turul inaugural, de ucraineanca Daria Snigur.

La finalul meciului, Halep a fost depistată pozitiv la un control anti-doping. Aceasta, dar şi antrenorul său, francezul Patrick Mouratoglou, au acuzat în mod repetat ITIA că amâna audierea româncei.

Halep neagă că ar fi folosit, în mod conştient, substanţa Roxadustat şi susţine că s-a contaminat cu această substanţă, care ar fi fost prezentă într-un supliment alimentar.

Urmăriți Playsport.ro și pe