Detalii de culise despre noul transfer de la FCSB: „Am vrut să-l dau afară după două luni!” Cum a progresat enorm Edjouma

Olteanu Ștefan / 02.02.2022, 21:37

Noul transfer de la FCSB, Malcom Edjouma (25 de ani), este descris la superlativ de fostul său patron. Mai mult, Valeriu Iftime este convins că Edjouma nu va fi afectat de presiunea pusă de Gigi Becali la FCSB și spune că francezul va face atinge noi borne importante în carieră odată cu acest transfer.

A eșuat la Viitorul Constanța, dar a făcut performanță la FC Botoșani! Detalii despre noul transfer de la FCSB

Malcom Edjouma este unul dintre cei mai în formă mijlocași din Liga I și este noul transfer cu care FCSB speră să își sporească șansele în lupta la titlu. Mutarea a fost confirmată în această dimineață atât de FC Botoșani, cât și de formația patronată de Gigi Becali.
În ciuda faptului că evoluează pe postul de închizător, Edjouma a reușit să se remarce în acest sezon cu 4 goluri și 3 pase decisive, cifre care de altfel l-au și impresionat pe Gigi Becali.

Un închizător, dar care să știe să iasă cu mingea la picior, care să dribleze, care să paseze, care să urce în atac și care să știe să și marcheze”, a fost o scurtă descriere pe care i-a făcut-o Gigi Becali lui Edjouma, la scurt timp după oficializarea transferului.

Edjouma a luat contact prima oară cu România în vara anului 2020, când Gică Hagi l-a adus la Viitorul Constanța de la FC Lorient. Însă, din nefericire, experiența sa la formația constănțeană nu a fost una tocmai plăcută și în cele câteva luni petrecute la echipă a jucat doar 3 partide.
Ulterior, Edjouma a semnat cu KSV Roselare, în Belgia, unde de asemenea a întâmpinat ceva probleme și nu a evoluat niciun meci.
Cu toate acestea, în luna februarie a anului trecut, Marius Croitoru a insistat pentru transferul lui Edjouma la Valeriu Iftime.

Malcolm e un tip extraordinar. Știam că a avut probleme la Gică Hagi, dar Marius (n.n. Marius Croitoru) e cel care a insistat pentru el. Avea și ceva probleme cu un alt club, de aia nici nu a jucat la mine în primele luni. Voiam să renunț la el la un moment dat, dar Marius a avut încredere totală. Mi-a zis că face mingea rachetă când o lovește”, a dezvăluit Valeriu Iftime.

„Va rezista presiunii lui Gigi Becali”

În continuare, patronul lui FC Botoșani a dezvăluit și motivele pentru care Edjouma nu se va lăsa influențat de presiunea pe care Gigi Becali o pune la FCSB:

Cred că va rezista presiunii lui Gigi Becali. E un tip crescut în Franța. E sensibil, deși e căsătorit și are doi copii, dar pare genul capitalist. Începe să își conștientizeze valoarea și de asta eu cred că va rezista la FCSB. Trebuie să ai inima tare când intri în morișca lui Gigi Becali”, a mai declarat Valeriu Iftime, pentru ProSport.

Malcom Edjouma are origini marocane, însă este născut la Toulouse și deține și cetățenie franceză. De-a lungul carierei, mijlocașul de 25 de ani a mai evoluat pentru LB Chateauroux, FC Lorient, Red Star FC, FC Chambly, ASM Belfort și US Concarneau, toate din Franța.

500.000 de euro este cota lui Edjouma, conform Transfermarkt.

Gigi Becali face o nouă mutare de titlu, după Edjouma. „Se discută chiar acum!” FCSB forțează un nou transfer spectaculos!