Devis Mangia, protagonistul unui scandal sexual în Malta. Fostul antrenor al Craiovei a fost reclamat de un jucător pentru comportament inadecvat

Robert Zanfir 27.09.2022, 20:34
Devis Mangia, protagonistul unui scandal sexual în Malta. Fostul antrenor al Craiovei a fost reclamat de un jucător pentru comportament inadecvat

Devis Mangia (48 de ani) a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei în urma unui scandal sexual. Fostul antrenor al Universității Craiova a fost denunțat de un jucător pentru o presupusă agresiune sexuală.

Presa din Malta a încercat să obțină o reacție din partea tehnicianului italian, dar a acesta a refuzat să comenteze. Nici jucătorul care ar fi făcut plângerea nu a vrut să ofere detalii și i-a redirecționat pe curioși spre Federația Malteză.

Devis Mangia, protagonistul unui scandal sexual în Malta

Malta a adunat șase puncte în grupa 2 a Ligii D din Nations League, într-o grupă cu San Marino și Estonia. Micuța națională din Mediterana are, marți, programat un amical cu Israel, iar Devis Mangia nu va fi pe bancă. Postul fostului antrenor din Bănie va fi va fi preluat de asistentul său, Davide Mazzotta.

„Devis Mangia a fost suspendat temporar din funcția de selecționer ca urmare a unei plângeri depusă pentru o presupusă abatere de la politicile Federației. Mangia și-a arătat disponibilitatea pentru a lămuri lucrurile”, a anunțat Federația de Fotbal din Malta, pe site-ul oficial.

Devis Mangia, dorit de Mihai Stoica la FCSB

Devis Mangia a antrenat în România, la Craiova, în perioada mai 2017 – aprilie 2019. Italianul a câștigat Cupa României pe banca echipei lui Mihai Rotaru.

Din decembrie 2019, Mangia este antrenorul naționalei Maltei. Spezia, Bari și Ascoli se numără printre echipele pe care le-a mai pregătit antrenorul de 48 de ani.

Înainte să plece în Malta, Devis Mangia a fost pe lista lui Gigi Becali. Mihai Stoica a recunoscut că ar fi vrut să lucreze cu tehnicianul italian.

„Nu am propus niciun nume de antrenor. A fost discuţia cu Mangia, mi-aş fi dorit foarte mult să lucrez cu el, dar din motive extra-sportive a căzut. După aceea, nu am mai discutat nimic cu patronul, aştept ca el să ia o decizie. Eu nu am vreo opinie”, a spus Mihai Stoica, la Digi Sport.

Este adevărat! Luasem și bilet de avion, negociasem. A vorbit MM cu el, și Argăseală. Era același contract ca la Craiova, era salariu de 15.000 de euro pe lună, nu erau mari pretenții.

Nu avea nicio clauză de reziliere. Eu îl voiam. Am vorbit și eu pe la Craiova. E vorba de motive extraprofesionale. Voi știați toți, eu nu știam! Extraprofesional a plecat și de la Craiova. Dar, gata, nu-mi cereți să vă spun mai multe. Contează doar că a picat varianta”,
Gigi Becali.