Devoratorul Erling Haaland, afirmație războinică înainte de confruntarea cu Virgil van Dijk: „Sunt trei lucruri foarte importante”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 31.08.2021, 13:49
Devoratorul Erling Haaland, afirmație războinică înainte de confruntarea cu Virgil van Dijk: „Sunt trei lucruri foarte importante”

Erling Haaland este fără îndoială unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lume în acest moment. La numai 21 de ani, starul Borussiei Dortmund este o adevărată „mașinărie de goluri”.

În mod evident, toate marile cluburi s-au interesat în această vară de el. Ele s-au lovit pe rând de refuzul oficialilor clubului german. Șefii Borussiei nu concep să își piardă golgheterul după ce l-au cedat în această vară și pe Jadon Sancho la Manchester United.

Erling Haaland este pregătit pentru duelul cu Virgil van Dijk

Acum, Erling Haaland se pregătește de meciurile pe care naționala Norvegiei le va disputa săptămâna asta în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Iar primul dintre ele va fi împotriva Olandei lui Virgil van Dijk.

Va fi primul meci pentru Louis van Gaal de la revenirea pe banca „portocalei mecanice”. El a preluat prima reprezentativă a Olandei de la Frank De Boer, care a plecat după un Euro 2020 dezamăgitor. Olanda a fost eliminată în optimile de finală de Cehia, scor 0-2.

Van Gaal se va bucura însă de revenirea pe teren a lui Virgil van Dijk. Fundașul central de 30 de ani al celor de la Liverpool a revenit la începutul acestui sezon după o accidentare gravă la genunchi, care l-a ținut departe de gazon aproape un an.

El este gata acum pentru duelul cu Norvegia lui Erling Haaland. Starul Borussiei Dortmund a vorbit extrem de frumos de fundașul olandez înaintea meciului direct. Însă a ținut să precizeze că nu se teme de el, cum de altfel nu se teme de niciun alt fotbalist.

Virgil van Dijk este cel mai bun fundaș central. Cred că toți sunt de acord cu mine. Este rapid, puternic și foarte inteligent. Sunt trei lucruri foarte importante. Am jucat împotriva lui de două ori. Am spus că este cel mai bun pe care l-am întâlnit. Este un jucător incredibil. Adevărul este că nu mă tem de nimeni”, a spus Haaland potrivit tv2.no.

Salariul fabulos pe care ar fi urmat Haaland să îl câștige la Chelsea

Erling Haaland a fost dorit de mai toate cluburile mari ale Europei în această vară. Inclusiv de aproape toți giganții din Premier League. Chelsea a fost însă cel mai aproape de a realiza această mutare șoc.

Londonezii s-au lovit și ei de refuzul Borussiei Dortmund. Ca și PSG și multe altele de altfel. Recent, în presa din Germania, au apărut detalii uluitoare despre contractul pe care celebrul Mino Raiola, impresarul norvegianului, voia să îl obțină pentru jucătorul său.

Potrivit Bild, Raiola a solicitat un salariu lunar pentru Haaland de 820.000 de lire sterline pe săptămână. De asemenea, impresarul dorea să aibă el însuși un salariu pe durata contractului „clientului” său. Dar și un comision de 34 de milioane de lire sterline.

În total, „afacerea Haaland” ar fi urmat să o coste pe campioana Europei nu mai puțin de 275 de milioane de lire sterline (ceva mai mult de 300 de milioane de euro) în 5 ani.