Dezamăgire mare în rândul jucătorilor. „Calificarea am pierdut-o acasă, cu Islanda”

Bădulescu Silvian / 14.11.2021, 21:30
Dezamăgire mare în rândul jucătorilor. „Calificarea am pierdut-o acasă, cu Islanda”

România s-a impus în deplasarea din Liechtenstein, dar pierde locul de baraj. Ca și în meciul tur, „tricolorii” au învins cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Dennis Man, minutul 8, și Nicușor Bancu, minutul 87. Românii au sperat la un rezultat favorabil în Macedonia de Nord, dar gazdele s-au impus cu 3-1.

„E doar o bucurie pe jumătate”

Dennis Man a fost unul dintre marcatorii cu Liechtenstein, dar acesta a declarat că este dezamăgit de ratarea calificării la baraj.

Personal, m-am bucurat pentru gol, dar ținând cont că nu ne-am calificat, e doar o bucurie pe jumătate. La un moment dat, am auzit tot stadionul că se bucură, cum se bucură, erau foarte fericiți, dar rezultatul din partea cealaltă nu a fost bun pentru noi. Ne pare rău și trebuie să fim mai puternici, mergem înainte”.

Totodată, el consideră că trebuie să fim mai atenți, pentru a nu repeta greșelile din această campanie.

Dezamăgirea e foarte mare, dar trebuie să fim puternici și pe viitor să nu mai facem aceleași greșeli pe care le-am făcut. Ne pare rău, dar mergem înainte, nu știu unde s-a pierdut calificarea, dar cred că trebuia să dam mai mult la fiecare meci, mai multă muncă.  Cu siguranță avem un grup unit, am încredere mare în băieți, avem un grup unit în vestiar, ne ajutăm și cred că avem șanse la următoarele campanii.

„Calificarea am pierdut-o noi, acasă, cu Islanda”

Nicușor Stanciu, căpitan în această seară în lipsa lui Vlad Chiricheș, a vorbit după meci. Aceasta este de părere că am pierdut calificarea pe propria mână.

Dezamăgirea e mare, dar calificarea am pierdut-o acasă, cu Islanda. Ne trebuia victoria. Mai erau speranțe și în această ultimă etapă, dar era clar că nu depindeam de noi. Având în vedere și rezultatul obținut de Macedonia în Armenia, era greu de crezut că se încurcau”.

Acesta a fost întrebat de ce are nevoie fotbalul românesc pentru a se mai califica la turneele viitoare. El a spus că nu cunoaște ce se întâmplă în Liga I, dar a vorbit despre cluburile din Cehia.

Nu mai cunosc cluburile. În Cehia, de exemplu, nu există întârzieri salariale, patronii nu vorbesc așa de mult prin ziare. Echipele de club trebuie să aibă o constanță, să joace în grupele competițiilor europene an de an.

Întrebat și de intervalul în care România nu s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale, Stanciu a răspuns direct.

Avem speranțe înainte de fiecare campanie, dar nu suntem prima generație care nu s-a calificat. Nu avem motive să ne mândrim, dar în precedentele campanii am terminat mai jos în clasament. Acum am fost aproape. Credem că putem să reușim.

Nu în ultimul rând, el a vorbit și de jucătorii pe care îi are echipa națională în acest moment. Acesta are încredere în grupul care s-a format din jucători cu experiență și tânăra generație care vine din urmă.

Mai suntem câțiva jucători care suntem de foarte mult timp, dar uite câți sunt veniți de 2-3 ani. Tinerii joacă în campionate bune, jocul a început să se lege. Vom reuși ce au reușit și la tineret” a spus acesta.