Dezastru complet pentru FC Barcelona. Catalanii îl pierd și pe urmașul lui Lionel Messi în această iarnă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.01.2022, 18:06
Dezastru complet pentru FC Barcelona. Catalanii îl pierd și pe urmașul lui Lionel Messi în această iarnă

Barcelona este foarte aproape să se despartă de Ousmane Dembele până la finalul acestei perioade de transferuri. Intrat în dizgrație pe Camp Nou pentru refuzul de a-și prelungi contractul care expiră la finalul sezonului, fotbalistul francez în vârstă de 24 de ani a fost anunțat că nu va mai fi folosit de Xavi Hernandez la prima echipă și că trebuie să își găsească echipă.

După Messi, Barcelona pierde încă un star

Și se pare că Dembele s-a conformat în cele din urmă. Potrivit celor de la RMC Sport, campionul mondial în 2018 cu naționala Franței și-ar fi dat acordul să se transfere la o altă echipă până pe 31 ianuarie.

Conform Cadena SER, decizia luată de Dembele a venit în urma unor discuții purtate între Xavi, impresarul fotbalistului și conducerea clubului catalan. Astfel, deși inițial nu voia să plece de pe Camp Nou până la finalul acestui sezon, Dembele a fost totuși convins să facă acest lucru în cele din urmă.

În ultima perioadă au existat speculații conform cărora fotbalistul adus de Barcelona de la Borussia Dortmund în 2017 în schimbul sumei de 140.000 de milioane de euro nu ar mai fi cu gândul la echipa catalană și nu ar mai da totul la antrenamente și la jocuri pentru a nu se accidenta în vederea unei noi aventuri din vară.

El chiar a fost scos din lot de Xavi recent, înaintea unui meci de Cupa Spaniei. Ca o reacție la această decizie a antrenorului echipei blaugrana, Dembele a transmis pe Instagram un mesaj în care a asigurat că este în continuare dedicat total clubului care îl plătește.

Încă sub contract, sunt pe deplin preocupat şi la dispoziţia clubului meu, antrenorului meu. (…) Nu sunt un om care trişează, cu atât mai puţin un om care are obiceiul de a ceda şantajului”, a scris atunci fotbalistului.

Se pare însă că nu a fost destul de credibil pentru conducerea Barcelonei și drumul său pe Camp Nou a ajuns la final. Rămâne de văzut acum dacă va reuși să se înțeleagă cu un alt club în acest interval foarte scurt de timp.

Ousmane Dembele nu duce lipsă de oferte

În ultima perioadă s-a vorbit foarte mult despre interesul miliardarilor de la Newcastle pentru Dembele. Șeicii saudiți sunt disperați să întărească echipa pentru a evita retrogradarea în Premier League și dispun de resursele necesare pentru a-i asigura salariul francezului salariul dorit.

Singurul impediment ar fi legat de un eventual refuz al fotbalistului, în condițiile în care acesta ar fi nevoit să coboare destul de mult nivelul, de la o echipă de Champions League la una care se luptă pentru evitarea retrogradării în Anglia.

Barcelona s-a mișcat rapid și i-a găsit deja un înlocuitor lui Ousmane Dembele. Catalanii se află în tratative avansate cu Wolverhampton pentru împrumutul inițial al lui Adama Traore, fotbalist crescut chiar de echipa blaugrana.

Pas uriaș făcut de Barcelona pentru rezolvarea problemelor financiare. Contracte istorice semnate de conducerea catalanilor