Dezastru pentru Istvan Kovacs după scandalul european în care a fost angrenat: „Va avea de suferit din cauza asta”

Olteanu Ștefan 14.08.2022, 18:54
Dezastru pentru Istvan Kovacs după scandalul european în care a fost angrenat: „Va avea de suferit din cauza asta”

Ion Crăciunescu (71 de ani), fost mare arbitru și actual analist TV, se teme că va urma un dezastru pentru Istvan Kovacs (37), acesta din urmă fiind împlicat în scandalul european care a izbucnit după partida Levski – Hamrun din Conference League. Cel mai valoros arbitru român al momentului a fost reclamat la UEFA.

Urmează un dezastru pentru Istvan Kovacs?! Ion Crăciunescu spune că UEFA nu îl va „uita” după scandalul european în care a fost implicat

Istvan Kovacs este în prim-planul unui scandal european în aceste zile, fiind reclamat oficial la UEFA de către un club, iar Ion Crăciunescu, fost mare arbitru și actual analist TV, se teme că pentru cel mai valoros arbitru român al momentului ar putea urma un dezastru.

Totul a plecat de la partida Levski – Hamrun, din manșa secundă a turului trei preliminar din UEFA Europa Conference League. În minutul 90+2, când Hamrun a reluat o minge de la centrul terenului, Istvan Kovacs nu a observat că un jucător al echipei oaspete se afla deja în jumătatea adversă, lucru interzis prin regulament.

Este vorba despre atacantul Dodo, care la câteva secunde distanță a oferit și pasa de la golul care a trimis disputa în prelungiri. În cele din urmă, Levski a fost eliminată la loviturile de departajare.

Bulgarii nu au putut digera eroarea lui Istvan Kovacs de la golul doi marcat de Hamrun și l-au reclamat pe arbitrul român la UEFA, cerând rejucarea partidei.

Ion Crăciunescu spune că o astfel de posibilitate nu poate fi luată în calcul, însă crede că UEFA nu îl va uita pe Istvan Kovacs pentru greșeala comisă:

„Nu se mai poate schimba nimic, pentru că deciziile arbitrului sunt ireversibile, definitive.

Imaginea lui la forurile internaționale va fi afectată. Celor de la UEFA și FIFA nu le plac reclamațiile, scandalurile. Nu e deloc bine când ajungi la contestație. Va avea de pierdut”, a transmis Ion Crăciunescu, potrivit gsp.ro.

Istvan Kovacs e un arbitru superficial, spune Ion Crăciunescu

În continuare, fostul mare arbitru a scos la suprafață defectul lui Istvan Kovacs, care a contribuit la producerea acestei greșeli regretabile:

„Totul i s-a întâmplat din cauza suficienței, a superficialității. Kovacs are calități foarte bune, însă câteva secunde de superficialitate te pot da peste cap. În acele clipe, nu s-a uitat stânga-dreapta și a fluierat reluarea jocului. Iar cel care era dincolo de jumătate a și contribuit la gol.

L-am mai avertizat că atunci când tratezi uneori fazele cu superficialitate…

Kovacs a avut și neșansa de a întâlni un club care a făcut plângere. Sunt convins că bulgarii au vorbit și cu oficialii UEFA. Depinde ce scrie și observatorul. Sigur va consemna ce s-a întâmplat, că echipa gazdă a contestat acel gol, și va trece în raport și punctul său de vedere.

Ce va urma? Depinde de Kovacs să nu cadă psihic. Nu cred că nu va lăsa urme. Nu la el, ci la UEFA și FIFA”, a mai adăugat Ion Crăciunescu.

Scrisoarea trimisă de conducerea lui Levski către UEFA

Publicația sportal.bg a dezvăluit că Levski a trimis o plângere oficială către UEFA prin care solicită rejucarea partidei cu Hamrun. Motivul? Bulgarii susțin că decizia lui Istvan Kovacs de a lăsa jocul să continue la faza din minutul 90+2 a dus la ratarea calificării:

„Vă informăm că vineri, 12 august, în termenul de 24 de ore, o echipă aflată sub conducerea directorului executiv Ivaylo Ivkov a depus un protest la UEFA solicitarea reluării meciului cu Hamrun, după o analiză atentă a cazului.

Au fost prezentate dovezile necesare privind o încălcare gravă a regulilor, comisă de arbitrul principal și asistenții săi, care a influențat rezultatul meciului. Cazul urmează să fie examinat de urgență de către Comitetul de Etică și Disciplină al UEFA”, a comunicat clubul Levski, potrivit sursei citate.

S-a creat un precedent periculos! Istvan Kovacs, acuzat de oltenii lui Mititelu: „Au dat doar ce le convine lor!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe