Dezastru pentru România la Roland Garros. Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, eliminate în turul I

Moldoveanu Camelia / 24.05.2022, 22:30
Dezastru pentru România la Roland Garros. Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, eliminate în turul I

Irina Bara și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur de la Ronald Garros. Româncele au pierdut fără prea multe șanse în fața adversarelor Yulia Putintseva, respectiv Madison Brengle.

Final de drum în primul tur de la Ronald Garros pentru Irina Bara și Mihaela Buzărnescu

Venită din calificări, Irina Bara (112 WTA) a condus o singură dată în confruntarea contra Yulia Putintseva (37 WTA), în debutul setului secund, la scorul de 1-0. Adversara româncei a avut un joc net superior, având 26 de mingi directe câștigate, iar Irina 14.

Cea dea treia prezență a Irinei Bara la Ronald Garros s-a încheiat cu o înfrângere cu scorul de 3-6, 1-6, dar și cu 50 de puncte WTA. Mai mult, românca s-a ales cu un cec în valoare de 60.000 de euro.

De cealaltă parte, Mihaela Buzănescu (120 WTA) a câștigat doar trei game-uri în meciul contra Madison Brengle (57 WTA). Românca a pierdut cu scorul de 1-6, 2-6 după ce a fost prezentă pe tabloul principal din poziția de lucky loser. Pentru participarea în primul tur, Miki o să încaseze un cec de 60.000 de euro, dar și 50 de puncte WTA.

A fost o zi neagră pentru româncele Irina Bara și Mihaela Buzărnescu la Ronald Garros.

Probleme cu inima pentru o româncă aflată la Roland Garros

Gabriela Ruse (52 WTA) a înfruntat-o duminică pe Elise Mertens (33 WTA) în primul tur de la Roland Garros. Românca s-a aflat pentru prima oară pe tabloul principal al turneului parizian.

Revenită după o perioadă extrem de grea, marcată de numeroase probleme de sănătate, Gabriela Ruse nu a avut nicio șansă în fața jucătoarei din Belgia. Mertens s-a impus fără drept de apel după doar o oră și 17 minute de joc, cu scorul de 6-3, 6-1.

După această înfrângere usturătoare, Gabriela a vorbit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Din cauza acestora, românca a fost nevoită să ia o pauză din competițiile sportive. Ruse a dezvăluit că după infectarea cu COVID-19 a rămas cu ceva probleme la inimă.

Pauza a venit într-un moment în care eram în urcare. Mi-a dărâmat castelul, aș putea să spun. Problemele cu inima s-au rezolvat, au fost cauzate de COVID. Din păcate, nu mă așteptam la asta, pentru că am avut o formă ușoară. Nu am avut simptome grave, dar, după Indian Wells, am început să mă simt din ce în ce mai rău.

La controalele de rutină de la Indian Wells m-au întrebat dacă am părinți sau rude cu probleme la inimă, iar de acolo a plecat toată situația. Mai am multe de recuperat. Trebuie să îmi revin ușor-ușor și să mă bucur din nou pe teren, pentru că, momentan, e o chinuială”, a spus Gabriela Ruse pentru Prosport.ro.