Dezastru pentru Spania. Ibericii au fost eliminați din Cupa Davis de către Croația

Bordei Radu 24.11.2022, 14:34
Dezastru pentru Spania. Ibericii au fost eliminați din Cupa Davis de către Croația

Spania s-a bucurat pentru debutul la Mondialul din Qatar, dar plânge pentru eșecul dramatic din Cupa Davis. Ibericii au fost învinși chiar pe teren propriu de către Croația. Pentru Spania nu a putut evolua marele campion, Rafael Nadal.

Spania părăsește Cupa Davis din sferturi. Croația a fost mai bună

Fanii din peninsula iberică nu s-au putut bucura pe deplin de festinul fotbalistic oferit de băieții lui Luis Enrique. Asta pentru că la tenis echipa Spaniei nu a putut trece de Croația. Este adevărat, a lipsit liderul Rafa Nadal, unul din cei mai buni tenismeni din istorie. Chiar și așa, Spania spera să elimine Croația, mai ales că juca pe teren propriu. Dar Marin Cilic și Borna Coric au format o echipă redutabilă pentru țara din Balcani. Coric a reușit o victorie fără mari emoții contra lui Bautista Agut, în două seturi, 6-4, 7-6.

Dramatismul a venit de la meciul dintre Cilic și Carreno Busta. A fost o confruntare demnă de o finală de Grand Slam, cu lovituri spectaculoase și răsturnări de situație neașteptate. S-a jucat peste trei ore și s-a mers cap la cap până spre final. Când Cilic s-a impus cu 5-7, 3-6, 7-6 și a adus calificarea în semifinale pentru Croația. Fanii speră ca țara lor să ajungă, în această ediție, să cucerească pentru a treia oară prestigiosul trofeu. Pentru spanioli mai rămâne acum doar să urmărească meciurile din Qatar ale favoriților.

Novak Djokovic, al 6-lea triumf la Turneul Campionilor

Novak Djokovic a avut parte de un parcurs excelent la Turneul Campionilor de la Torino. El a câștigat la pas Grupa Roșie, după ce i-a învins, pe rând, pe Stefanos Tsitsipas, 6-4, 7-6(4), Andrey Rublev, 6-4, 6-1 și Daniil Medvedev, 6-3, (5)6-7, 7-6(2).

În semifinale, Novak Djokovic a trecut de americanul Taylor Fritz, pe care l-a învins în două seturi, scor 7-6(5), 7-6(6). Și, în cele din urmă, în actul final l-a bătut pe norvegianul Casper Ruud, tot în două seturi, 7-5, 6-3.

Mulțumită acestui succes, Novak Djokovic a cucerit pentru a 6-a oară în carieră Turneul Campionilor și l-a egalat pe Roger Federer la numărul de trofee.

Totodată, Djokovic și-a asigurat și cel mai mare premiu din istoria tenisului, respectiv 4.600.000 de euro!

E o finală și în general astfel de meciuri sunt decise de margini fine. Un break a fost suficient în fiecare set. L-am făcut să alerge, mă bucur că am reușit să fiu foarte agresiv. Totul a mers din plin! Sunt foarte fericit că am jucat astfel.

Au fost multe emoții, în special la 30-30 în ultimul game. Trebuie să fii concentrat pe toată durata meciului. Altfel echilibrul se poate duce în altă direcție. Am simțit presiune, pentru că au fost 7 ani de când nu am mai câștigat acest turneu. Dar această pauză face victoria și mai dulce. Mai ales că vine în contextul anului acesta.

E o mare ușurare și abia aștept pauza acum. Am stat ca pe ace tot anul, să văd unde și dacă pot merge. Dar am terminat într-o notă bună, a declarat Djokovic, după ce a cucerit trofeul la Torino.