Dezastrul Simonei Halep anunțat de Ion Țiriac, în direct la TV: „Când vrea capul mai mult, te rupi”

Radu Bordei 28.08.2021, 08:53
Dezastrul Simonei Halep anunțat de Ion Țiriac, în direct la TV: „Când vrea capul mai mult, te rupi”

Simona Halep are parte de un debut de coșmar, la US Open. Românca joacă împotriva uneia din cele mai în formă jucătoare, din acest sezon, Camila Giorgi. Italianca tocmai ce s-a impus la Montreal, cea mai importantă performanță a ei. De aceea vine cu entuziasm la ultimul Grand Slam al anului.

Pentru Simona, însă, marea întrebare este dacă va rezista fizic. Românca s-a întors după 3 luni și jumătate, pauză forțată de accidentarea de la Roma. Și a trebuit să se retragă și de la Cincinnati, tot din cauza unor probleme de sănătate. De aceea, US Open nu o prinde în cea mai bună formă.

„Trebuie să se gândească cu mare atenție”. Avertismentul lansat de Ion Țiriac

Miliardarul este unul din apropiații Simonei și știe exact cu ce se confruntă sportiva noastră. Fost sportiv de performanță, Țiriac are experiență cu problemele care o macină pe fostul lider mondial. Omul de afaceri o sfătuiește pe sportivă să aibă grijă cu procesul de recuperare. Fostul tenismen a dat exemplul lui Rafa Nadal, care a concurat mai mult accidentat ultimele luni. De aceea nu a câștigat nici la Roland Garros, turneul său favorit și acum a anunțat că nu va mai juca în acest an.

Nu vreau să mă numesc ‘Ion Gură de Aur’, dar şi la Nadal am spus: ‘Aoleu, să vedem dacă îl mai ţine fizicul’. Şi văd că nu-l mai ţine. După părerea mea, Halep trebuie să se gândească la capitolul fizic în următoarele şase luni de zile. Când capul vrea mai mult decât fizicul, te rupi, e simplu, a declarat Ion Țiriac, într-o intervenție la Telekom Sport.

Simona Halep a anunțat că obiectivul ei este să se întoarcă cât mai repede în top 10. Nu va fi deloc ușor, crede și Ion Țiriac. Asta chiar dacă Simona a fost, inclusiv, lider mondial.

Să ajungi numărul 1 în lume e foarte greu, aproape imposibil, în special dacă vii dintr-o ţară ca România. Halep e o excepţie. Acum, trebuie să vedem dacă o ţine şi fizicul, anunță Ion Țiriac

”Să se concentreze pe turneele mari”. Ce o sfătuiește un alt fost lider mondial

Un alt apropiat al Simonei, Ilie Năstase crede că sportiva din România nu mai trebuie să se gândească la clasament. Deja a fost pe primul loc în lume. La 30 de ani, Simona ar trebui să se concentreze doar pe cele mai importante turnee din circuit.

Trebuie să stea bine din punct de vedere fizic şi să joace doar la turneele importante. Nu trebuie să joace peste tot. Adică să facă aşa cum face Federer, crede Năstase

Urmăriți Playsport.ro și pe