Dezvăluire tare a lui Ciprian Marica despre neregulile de la Dinamo. Cum a fost la un pas să fie păcălit de conducerea „câinilor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.05.2022, 12:46
Dezvăluire tare a lui Ciprian Marica despre neregulile de la Dinamo. Cum a fost la un pas să fie păcălit de conducerea „câinilor”

Ciprian Marica a dezvăluit câteva din dedesubturile transferului său de la Dinamo la Șahtior Donețk, petrecut în ianuarie 2004. Atunci, clubul ucrainean, la care nu ajunsese încă Mircea Lucescu, a plătit nu mai puțin de 5 milioane de euro în schimbul tânărului atacant român.

Dinamo l-a convins pe Ciprian Marica să accepte un salariu de 200 de dolari pe lună, iar în schimb i-a promis un procent considerabil din viitorul transfer

Iar din acea sumă, Ciprian Marica a primit un procent considerabil, de 30%, adică de 1.5 milioane de euro. Iar acest lucru a fost posibil doar datorită faptului că cei de la Dinamo au preferat să îi dea lui Marica un salariu modic pe lună, de doar 200 de dolari, și în schimb să îi promită această clauză.

Cel mai probabil, conducerea „câinilor” de la acel moment nu a avut încredere că Ciprian Marica se poate transfera pe o sumă atât de mare. Fostul internațional a făcut această dezvăluire în contextul discuțiilor despre contractul fabulos pe care l-a semnat recent Kylian Mbappe pentru a rămâne la PSG încă 3 sezoane.

În cele din urmă, totul s-a întors împotriva „câinilor”

Trebuie să fii inteligent, lucrurile astea se practică. Îmi aduc aminte că am beneficiat și eu de bonificație, asta pentru că la Dinamo nu au vrut să-mi dea mai mult de 200 de dolari pe lună. Și zice taică-meu: ‘Băi, dacă nu vreți să îi dați mai mult de 200 de dolari pe lună, măcar să îi dați 30% din următorul transfer’, ‘Da, bă, nea Marica, dăm! Nicio problemă’. Uite așa am beneficiat și eu de o bonificație la momentul respectiv.

Țineau foarte mult la bani. Eram și eu și Mitea, mai mulți jucători tineri. Atunci când am ajuns la 15 ani Dinamo ne-a propus să semnăm. Mie mi-a ieșit bine”, a spus Ciprian Marica potrivit sport.ro.

Ciprian Marica a sărit la gâtul actualilor conducători ai lui Dinamo

Ciprian Marica a fost crescut la juniorii lui Dinamo și s-a identificat mereu drept un „câine roșu”. Asta chiar dacă în ianuarie 2016, când a ales să revină în Liga 1 după mulți ani, a făcut-o la FCSB. Fostul atacant al echipei naționale este destul de afectat de ce se întâmplă în prezent la clubul din Ștefan cel Mare și nu ratează nicio ocazie de a-i critica pe oamenii de acolo.

Ultima dată, el l-a criticat pe Răzvan Zăvăleanu pentru faptul că acesta a fost deranjat de dineul organizat de Nicolae Badea înaintea meciului tur cu Universitatea Cluj de la barajul de promovare/menținere în Liga 1.

„Cine e, mă, și Zăvăleanu ăsta? Ce treabă are el? OK, și are și habar de fotbal acum? Știe cu ce se mănâncă? Iartă-mă, tu ești acolo pe cifre. Domnul Badea știm foarte bine cât a ajutat clubul ăsta, Dinamo.

N-are voie să dea o masă că are o problemă administratorul judiciar? Despre ce vorbim? Mi se pare că își depășește atribuțiile domnul Zăvăleanu, cu tot dragul. Înțeleg că încearcă să ajute și el clubul. Domnul Badea are intenții bune, dânsul știe foarte bine despre ce vorbesc”, a spus Marica recent la Pro Arena.

EXCLUSIV. Reușește Dinamo „Minunea de la Liberec” 2.0? Foștii eroi au vorbit despre meciul crucial de duminică pentru istoria echipei din „Ștefan cel Mare”. „Dacă noi am avut săptămâna magică, sper ca ei să aibă seara perfectă!”