Dezvăluiri despre „scandalul cocaina” făcute de Adrian Mutu la 20 de ani distanță: „Nu mi-au acordat nicio susținere”

Olteanu Ștefan 14.11.2022, 20:32
Dezvăluiri despre „scandalul cocaina” făcute de Adrian Mutu la 20 de ani distanță: „Nu mi-au acordat nicio susținere”

La aproape 20 de ani distanță de la „scandalul cocaina”, Adrian Mutu a venit cu o nouă serie de declarații pe seama momentului care i-a influențat atât de mult cariera.

„Scandalul cocaina” este încă viu în amintirile lui Adrian Mutu! Ce îi reproșează clubului Chelsea la 20 de ani distanță

În 2004, la doar un an distanță de la transferul său la Chelsea, Adrian Mutu a fost implicat în „scandalul cocaina”, moment care i-a marcat cariera și care îi provoacă semne de întrebare și la aproape 20 de ani distanță.

Mutu a fost achiziționat de londonezi în august 2003, când Parma a primit în schimbul său impresionanta sumă de 19.000.000 de euro. 24 de ani avea Mutu la acea vreme și transferul său se anunța a fi unul extrem de promițător. Fostul mare atacant al echipei naționale s-a impus rapid pe Stamford Bridge și era unul dintre preferații patronului Roman Abramovich.

Din nefericire, din cauza vârstei fragede și a șocului produs de mutarea în Londra, Adrian Mutu a călcat strâmb. În 2004 a fost depistat pozitiv la cocaină, un drog de mare risc, iar în scurt timp londonezii i-au reziliat contractul.

Mutu este dezamăgit și acum de modul în care l-a tratat clubul Chelsea și spune că și-ar fi dorit să aibă parte de mai multă susținere în acel scandal:

„Anturajul dacă este unul prost, şansele de a greşi sunt mult mai mari. Probabil trebuia să apelez la nişte oameni profesionişti care să mă facă să gestionez într-un mod pozitiv toată situaţia.

Clubul Chelsea nu mi-a acordat nicio susţinere. Dar nici nu ştiu dacă e normal… Cu mine, în secunda doi, s-au lepădat la mine. Nu ei m-au trimis (n.r. la clinica de reabilitare), a fost ideea mea. Am decis să stau o săptămână, după am vrut să mai stau o săptămână, dar mi-au spus că nu e cazul”, a declarat Adrian Mutu, în podcastul „De-a viața ascunselea”.

Mutu se simte în continuare judecat pentru greșeala pe care a comis-o

Cel poreclit „Briliantul” sau „Il Fenomeno” a recunoscut că este în continuare urmărit de greșeala pe care a comis-o în 2004:

„Încă mă simt judecat de oameni, pentru trecut. Cred că simt mai multă apreciere acum, de când m-am lăsat de fotbal şi sunt antrenor, decât atunci când jucam. Poate şi pe undeva invidia asta a omului a făcut să se întâmple acest lucru. Nu am analizat de ce. Poate simţeam o părere de rău că la mine în ţară nu sunt apreciat aşa cum sunt în Italia, de exemplu.

Au fost multe momente… La 23 de ani să treci la nivel psihologic printr-o astfel de experienţă… E foarte greu să crezi că poţi să îţi revii. În afară de părinţii mei şi de câţiva prieteni nu am avut cam pe nimeni pe lângă mine. Nimeni nu se pricepea la problema aia, nu aveam cum să gestionăm. Era un caz unic şi pentru noi românii.

Acum 20 de ani era un subiect tabu tot ce însemna droguri la noi în ţară. Am încercat să ţinem această problemă ascunsă, nu ştiu de ce, încât a devenit o problemă socială foarte gravă în momentul de faţă.

Acum mulţi părinţi se confruntă cu probleme mari. Fiind vedetă, ca să spun aşa, orice faci se înmulţeşte cu 10 pentru că tu ar trebui să fii model. Lumea se gândeşte că noi trăim în puf”, a mai adăugat Adrian Mutu, potrivit aceleiași surse.

După „scandalul cocaina” din 2004, Adrian Mutu a ajuns la Juventus, unde a evoluat un an. Ulterior, el a scris istorie în tricoul Fiorentinei.

Adrian Mutu, „înapoi” în Anglia. Presa britanică îl portretizează pe antrenorul Rapidului într-un articol amplu.