Dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Toni Doboș, fotbalistul operat pe creier după un accident de mașină. Doctorii îi dădeau șanse mici de supraviețuire. “Nu vorbește prea bine”

Bogdan Solomon 16.08.2023, 12:13
Dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Toni Doboș, fotbalistul operat pe creier după un accident de mașină. Doctorii îi dădeau șanse mici de supraviețuire. “Nu vorbește prea bine”

După mai bine de patru ani de tăcere, au fost făcute publice noi detalii despre starea de sănătate a lui Toni Doboș. Acesta a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe creier în urma unui cumplit accident rutier.

Noi detalii despre starea de sănătate a fostului fotbalist Toni Doboș, operat pe creier după un accident rutier

Cu 15 ani în urmă, fostul fotbalist și președinte al Universității Cluj a ajuns în stare gravă la spital, după ce a adormit la volan și a intrat în coliziune cu o autobasculantă. Medicii îi mai dădeau doar 10% șanse de supraviețuire, întrucât avea un hematom pe creier și era în comă, dar a continuat să lupte pentru viața lui.

Câteva luni mai târziu miracolul s-a produs: începea să-și revină și chiar să participe la meciurile speciale pe care le-au organizat colegii de generație, după care a preferat să păstreze misterul asupra situației sale, din dorința de a parcurge în liniște, împreună cu familia, procesul de recuperare.

Abia acum au ieșit la iveală noi detalii și nu sunt tocmai îmbucurătoare, chiar dacă și-a revenit complet din punct de vedere fizic. Se pare că problemele de memorie încă își fac simțită prezența. Soția îi este alături în permanență.

Dintre foștii colegi, cel mai bun prieten i-a fost regretatul Didi Prodan. Acesta era la curent cu fiecare pas pe care îl făcea în încercarea de a se vindeca și îl invita la meciurile de gală.

„Toni e la Cluj. Nu a mai ieșit în public. Sunt mulți ani de când s-a întâmplat accidentul, au încercat toți să îl invite în oraș atunci, dar acum nu mai vrea familia să iasă. Nu vorbește prea bine, de aceea nu mai iese. El, fizic e bine, dar nu mai vorbește bine.

Georgiana (n.r. soția) îl iubește foarte mult, e alături de el! Toni a avut noroc că Georgiana e lângă el tot timpul. Din păcate, a cam pierdut… a fost ca un copil după accident, a luat-o de la alfabet. Era ca un copil. S-au făcut eforturi, a fost un moment în care începuse să își dea seama, să lege cuvintele, dar apoi nu… . E acasă, nu mai vrea să iasă.

Până să se întâmple ce s-a întâmplat cu Didi Prodan, Dumnezeu să îl ierte, ei fiind foarte buni prieteni, îl tot invita la evenimente pe Toni, încerca să îl scoată în față. Toni venea cu soția, cu Georgiana, dar era foarte greu pentru el! Îl mai chemau la sală, să joace fotbal cât de cât, dar era foarte greu. Toni, fizic e bine, dar trebuie să fie cineva care să îl ghideze, să aibă grijă de el. A avut și are un noroc fantastic cu soția, îl iubește enorm, stă cu el tot timpul. Din păcate, pașii către vindecare nu au continuat așa cum au început, nu știe ce se întâmplă în jur. E foarte greu!”, a dezvăluit o persoană apropiată familiei Doboș, citată de sport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe