Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român: „Prea mult alcool la lot”, „Victor Pițurcă, un pic cam ciudat”, „Lui Gigi Becali nu-i plăcea de mine”

Mihai Cheles / 28.03.2021, 19:24
Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român: „Prea mult alcool la lot”, „Victor Pițurcă, un pic cam ciudat”, „Lui Gigi Becali nu-i plăcea de mine”

Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român! „Neamțul” Max Nicu a vorbit în presa din țara sa natală despre experiențele trăite în tricoul echipei naționale a României, țara părinților săi.

Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român: „Prea mult alcool la lot”, „Victor Pițurcă, un pic cam ciudat”, „Lui Gigi Becali nu-i plăcea de mine”

Maximilian Johannes Ștefan Nicu s-a născut pe 25 noiembrie 1982, la Prien am Chiemsee, din Bavaria, în fosta Germanie de Vest. Părinții săi, doi români care au fugit din România în Germania, în 1977. Max s-a născut și a crescut în cultura nemților, unde ordinea și disciplina sunt la ordinea zilei. Astfel că șocul a fost mare atunci când a văzut cum este, de fapt, viața în România.

Max Nicu era un jucător de bază la Hertha Berlin, în 2008, însă nu avea șanse să fie selecționat în echipa națională a Germaniei. Fiind eligibil și pentru România, presa a insistat asupra selecționerului Victor Pițurcă să-l urmărească mai cu atenție și, dacă merită, să-l cheme la echipa națională.

Acest lucru s-a și întâmplat, pe 1 aprilie 2009, într-un meci pierdut de România contra Austriei, la Klagenfurt, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010. A mai bifat alte două prezențe, cu Ungaria, într-o victorie amicală a României, scor 1-0, și la egalul de pe Stade de France, scor 1-1, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

A fost primul jucător naturalizat din istoria fotbalului românesc, dar care avea familia 100% românească. Cel de-al doilea a fost Mario Camora, cel care nu are deloc descendenți români în familie.

Max Nicu: „Toată lumea avea o bere în mână. Înainte de meci, vin roșu sau 3-4 beri”

Max Nicu a acordat un interviu în presa din Germania, pentru Taggesspiegel.de, unde a povestit un comportament total neprofesionist al colegilor săi.

Acolo (n.r. la echipa naţională) mereu am fost numit ”neamţul”. Poate că şi din cauza mea. Când ţi se pune că cina este la 06:00 după-amiaza, voi la masă la 05:33, maximum 06:00. La echipa naţională, uneori eram singur. Toţi ceilalţi nu veneau decât şa 06:10, 06:15. Unul dintre ei a intrat şi a spus: ”Nu, nu-mi place mâncarea” şi a comandat şuncă şi ouă prăjite de bucătar.

După antrenament, toată lumea avea o bere în mână, iar în seara de dinaintea jocului era vin roşu sau 3-4 beri. Adrian Mutu, mare vedetă atunci, m-a întrebat înainte de toate: ”Ce faci aici? Toată lumea vrea să plece din ţară şi tu vii aici”. Altul s-a ridica, a imitat cu degetele o mustaţă hitleristă (n.r. aluzie la faptul că Max Nicu era neamţ) şi a făcut glume.

Aveam o echipă foarte mişto. Sunt câteva ciudăţenii peste tot, dar majoritatea au fost foarte drăguţi cu mine. Iar calitatea lor ar fi trebuit să fie suficientă pentru un turneu final. Dar a fost prea multă nelinişte, prea multe teatre de război. (Reporter: Ce vrei să spui?) La echipa naţională ai parte de o atenţie total diferită faţă de clubul tău. În România este chiar mai rău decât aici (n.r. în Germania)”, a dezvăluit Max Nicu.

Max Nicu: „Lui George Becai nu i-a plăcut că jucam la națională. Ar fi preferat să-și vadă jucătorii săi”

Maximilian Nicu nu l-a uitat nici pe Gigi Becali! Patronul celor de la FCSB nu l-a plăcut deloc pe fotbalist, însă Max este de părere că antipatia era una legată de faptul că juca în locul unui jucător de la FCSB, atunci Steaua.

Modul în care jurnaliştii m-au demontat şi, de asemenea, mi-au examinat viaţa privată nu era normal. Odată ce părinţii mei au venit să mă viziteze la hotelul echipei, opt echipe de filmare au alergat după mama pe stradă, încât aproape că era să cadă. Nu le păsa că ea nu vrea să dea interviuri. Dar nu doar jurnaliştii au lovit în jucători.

Lui George Becali, proprietarul Stelei Bucureşti (n.r. FCSB), nu i-a plăcut deloc că am jucat la echipa naţională: ”Nu are ce căuta aici”, a spus el. Ar fi preferat să-şi vadă jucători săi la echipa naţională”, a mai spus Max Nicu.

Max Nicu s-a simțit total neîndreptățit de selecționerul Victor Pițurcă. Curajul de a alege tricoul cu numărul 7 l-ar fi făcut pe „nea Piți” să-i dea o lecție la debut.

Victor Piţurcă, cel care sub care am debutat, a fost cam ciudat. Cred că m-a chemat la naţională doar pentru că presa l-a presat. A vrut să mă intimideze puţin. Înainte de debutul meu în Austria, am fost întrebat ce număr vreau pe tricou. Nu mi-a păsat. Numărul 7 încă era liber, aşa că am luat 7.

Toată lumea se aştepta să fiu titular, dar Piţurcă m-a lăsat să joc exact 7 minute. Şi cred că a făcut-o intenţionat.

Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român:
Dezvăluiri incendiare oferite de un fost internațional român: „Prea mult alcool la lot”, „Victor Pițurcă, un pic cam ciudat”, „Lui Gigi Becali nu-i plăcea de mine”

Nu i-a mai răspuns la telefon lui Răzvan Lucescu fiindcă era în biserică: „M-am gândit: nu acum”

Fostul jucător de la Hertha, Freiburg sau 1860 Munchen are o explicație inedită pentru faptul că nu i-a mai răspuns la telefon lui Răzvan Lucescu. De fapt, Max Nicu se săturase să mai vină la echipa națională a României.

Mi-a fost dificil să am parte de sprijin, deşi succesorul lui Piţurcă, Răzvan Lucescu, mi-a oferit multă încredere şi m-am înţeles foarte bine cu el. Dar sfârşitul a fost şi el ciudat.

Când eram la biserică, în Munchen, de Crăciun, am primit un telefon de la Lucescu. Când sună antrenorul naţionalei de obicei răspunzi la telefon. Aş fi putut să ies să vorbesc cu el. Dar m-am uitat la telefon şi m-am gândit: ”Nu, nu acum”. Nu am răspuns şi nici n-am mai sunat înapoi. Asta este. După aceea nu mai mai avut niciun contact cu el. Pur şi simplu nu mai aveam chef”, a mai dezvăluit Max Nicu.