Dezvăluiri scandaloase despre implicarea politicului în fotbal. Cum ar fi scăpat Steaua de la retrogradare

Olteanu Ștefan 25.08.2022, 18:45
Dezvăluiri scandaloase despre implicarea politicului în fotbal. Cum ar fi scăpat Steaua de la retrogradare

Gigi Becali a făcut câteva dezvăluiri scandaloase despre implicarea politicului în fotbal și a explicat cum a scăpat FCSB, echipa pe care o patronează din 2003, de la retrogradare. Episodul povestit a avut loc în anul 2013, când Gigi Becali era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în „Dosarul Valiza”.

„A vorbit Băsescu să nu treacă societatea în dispozitiv”. Gigi Becali, dezvăluiri scandaloase despre implicarea politicului în fotbal

Gigi Becali a transmis în aceste zile că „se retrage din mass-media”, însă până să își facă dispariția din spațiul public, finanțatorul FCSB a făcut câteva dezvăluiri scandaloase despre implicarea politicului în fotbal.

În anul 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în celebrul „Dosar Valiza”, sub acuzația de dare de mită. Pe scurt, finanțatorul FCSB a oferit suma de 1.7 milioane de euro jucătorilor de la U. Cluj, în cazul în care aceștia nu pierdeau cu rivala CFR Cluj. De menționat este faptul că partida avea implicații directe în lupta la titlu dintre FCSB și CFR Cluj.

Revenind la dezvăluirile lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB spune că societatea sa ar fi putut să fie condamnată la rândul ei și în acest context echipa ar fi fost retrogradată.

Însă, Traian Băsescu, președinte al României la acea vreme, ar fi intervenit din patriotism pentru a ajuta echipa de fotbal:

„A fost prea frumos pentru mine, cât a fost președinte Băsescu. Așa că nu vreau să vorbesc urât de Băsescu. Chiar dacă el și-a dat acceptul ca eu să intru la închisoare. Țin minte numai lucrurile bune. Nu vreau să vorbesc urât de el.

Mai ales că a intervenit atunci când a fost judecata mea. A intervenit la motivare, când am fost condamnat pentru dare de mită. Dacă era condamnată și societatea, atunci eram retrogradați.

Mi-a spus Mircea Sandu. L-a intrebat „ce trebuie să fac?”. Și a vorbit cu Livia Stanciu (n.r. – una dintre cele 5 judecătoare care l-a condamnat în Dosarul MApN) să nu treacă societatea în dispozitiv”, a declarat Gigi Becali, la Sport Total FM.

Regretul lui Gigi Becali față de Traian Băsescu. „Am râs de el, am greșit”

În continuare, Gigi Becali a lăsat de înțeles că decizia luată de Traian Băsescu nu a fost luată în favoarea sa, ci exclusiv în favoarea echipei de fotbal, care traversa o perioadă de glorie la acea vreme.

De asemenea, Gigi Becali a dezvăluit și care este marele său regret față de Tranai Băsescu:

„El s-a implicat la Steaua, avea o doză de patriotism. Și eu am greșit față de el, când am intrat în politică, pentru că am râs de el. Am greșit”, a mai adăugat Gigi Becali.

Pe vremea când FCSB a fost salvată de la retrogradare de Traian Băsescu, echipa traversa o formă foarte bună. Roș-albaștrii au cucerit titlul în sezoanele 2012 – 2013, 2013 – 2014 și 2014 – 2015. De asemenea, FCSB juca atunci constant în grupele cupelor europene.

În 2012 – 2013 a ajuns chiar în primăvara europeană, în șaisprezecimile Europa League, de unde a fost eliminată cu greu de Chelsea. Un an mai târziu, FCSB bifa ultima experiență în grupele UEFA Champions League. Din grupa roș-albaștrilor au făcut parte atunci FC Schalke 04, Chelsea și FC Basel.

Revenind în prezent, FCSB va lupta joi seară, de la ora 20:00, pentru accederea în grupele Conference League. Elevii lui Nicolae Dică vor da piept cu Viking Stavanger, în duelul retur care are loc în Norvegia. În tur, roș-albaștrii au fost învinși pe Arena Națională, scor 1-2.

Duelul Viking Stavanger – FCSB va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe