Dezvăluirile care cutremură lumea tenisului. A devenit amanta antrenorului, deși avea 17 ani. Desfășurare incredibilă a evenimentelor

Octavian Vasilescu / 20.04.2022, 20:19
Dezvăluirile care cutremură lumea tenisului. A devenit amanta antrenorului, deși avea 17 ani. Desfășurare incredibilă a evenimentelor

Fosta jucătoarea de tenis Pam Shriver (59 de ani) a făcut dezvăluiri incredibile despre primul ei antrenor, Don Candy.

Pam Shriver îl acuză pe australianul Don Candy că a abuzat-o emoțional. Americanca spune că a avut o relație nepotrivită cu fostul ei antrenor, într-un moment în care ea avea 17 ani, iar el avea 50 de ani!

Dezvăluirile lui Pam Shriver

Pam Shriver spune că jucătoarele din ziua de azi trebuie să-i citească povestea și să înțeleagă ce greșeală a făcut ea. Don Candy era căsătorit în perioada respectivă, astfel că Pam Shriver a devenit amanta lui

Iată ce dezvăluiri a făcut Pam Shriver:

„După 40 de ani de tăcere dureroasă, îmi spun povestea despre relația lungă, nesănătoasă și distrugătoare pe care am avut-o cu primul meu antrenor! Fac asta pentru a ajuta tinerele sportive, antrenorii și organismele de conducere să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când depășesc limitele.

Stăteam într-o mașină închiriată, în fața unei arene din Minneapolis. Tocmai pierdusem un meci în primul tur și Don îmi vorbea despre lucruri pe care le-aș fi putut face altfel – tipul obișnuit de conversație antrenor-jucător. Atunci am început să plâng.

„Don nu m-a abuzat niciodată sexual, dar a fost abuz emoțional”

Îmi amintesc foarte clar că am spus: ‘Este vorba despre altceva aici!’. El a spus ‘Ce?’, iar eu i-am spus: ‘Mă îndrăgostesc de tine!’. Aveam 17 ani, el avea 50 de ani.

Au urmat cinci ani în care totul a devenit neclar, când liniile au fost depășite! Eram atât de tânără, nu știam cum să cer ajutor! Nu am înțeles în ce mă bag și nici nu sunt sigură că am făcut-o vreodată. Relația a început să devină fizică, să devină intimă. De fapt, nu am avut relații sexuale până la 20 de ani, timp de doi ani și jumătate după conversația noastră în mașina închiriată din Minneapolis. Dar am împărțit camere. Am făcut practic tot ce pot face doi oameni care sunt atrași unul de celălalt.

Don nu m-a abuzat niciodată sexual, dar aș spune că a fost abuz emoțional! Am simțit atâtea sentimente oribile și m-am simțit atât de singură. Cele mai rele sentimente, de furie și gelozie, erau atunci când soția lui venea la turnee. De fapt, Elaine era drăguță. Nu cred că ea a știut vreodată ce se întâmplă între noi. Dacă a făcut-o, a păstrat-o pentru ea însăși.

Dar de fiecare dată când apărea ea, trebuia să schimbăm complet modul în care coexistăm. A fost ingrozitor! Nici măcar nu vă pot spune câte nopți am plâns în camera mea – și apoi a trebuit să ies și să joc un meci a doua zi.

Ceea ce a înrăutățit situația a fost că nu aveam cu cine să vorbesc. Nu simțeam că pot să le spun părinților mei. Nimeni din vestiar nu știa – sau, cel puțin, nu credeam că știau”, a povestit Pam Shriver, pentru The Telegraph, conform ProSport.

Pam Shriver a ocupat locul 3 WTA în trecut, iar în anii ’80 a fost lider în clasamentul de dublu.

Shriver este în prezent comentatoare de tenis în SUA. Aceasta are în palmares 21 de titluri WTA la simplu, respectiv 112 trofee la dublu.