Dezvăluirile lui Ianis Hagi înainte de România – Macedonia de Nord: „Filmulețele cu tata m-au făcut așa”

Marian Cărăvan 24.03.2021, 15:51
Dezvăluirile lui Ianis Hagi înainte de România – Macedonia de Nord: „Filmulețele cu tata m-au făcut așa”

Ianis Hagi, deja campion în acest sezon din Scottish Premiership, este unul dintre fotbaliștii pe care Mirel Rădoi se bazează în preliminariile Campionatului Mondial. Cum s-a dezvoltat fotbalistul lui Glasgow Rangers și cum vede naționala României în acest an? Dezvăluirile lui Ianis Hagi înainte de România – Macedonia de Nord.

Dezvăluirile lui Ianis Hagi înainte de România – Macedonia de Nord

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură debutul „tricolorilor” într-o nouă campanie de calificare. Miza este prezența la Campionatul Mondial din 2022, care va avea loc în Qatar. Joi, 25 martie, este primul hop pentru naționala noastră. Naționala pregătită de Mirel Rădoi va da piept cu Macedonia de Nord, într-un meci care va avea loc pe Arena Națională din București. Printre „tricolorii” convocați pentru meciurile din luna martie se numără și Ianis Hagi. Fotbalistul de 22 de ani se bucură deja de primul titlu de campion cucerit în Scoția cu Glasgow Rangers. Internaționalul român este apreciat în Scoția, iar convocarea la națională e privită ca un lucru firesc.

Cu un model demn de urmat în familie, Ianis Hagi și-a dorit să devină un fotbalist foarte bun. Dezvăluirile lui Ianis Hagi înainte de România – Macedonia de Nord.

De la filmulețele cu tata a plecat obsesia mea să devin un bun executant de faze fixe. La 2 ani loveam mingea cu stângul, dar primele amintiri le am cu lovind cu ambele picioare, învățat de acasă. M-am dezvoltat fizic în Scoția, se vede și la teste, dar fotbalul se joacă cu mintea”, a spus Ianis Hagi.

Dezvaluirile lui Ianis Hagi inainte de Romania - Macedonia de Nord: „Filmuletele cu tata m-au facut asa”
Dezvaluirile lui Ianis Hagi inainte de Romania – Macedonia de Nord: „Filmuletele cu tata m-au facut asa”

„Veți vedea o națională a României mai bună!”

La fel ca și ceilalți „tricolori”, Ianis este încrezător în șansele naționalei României în acest an. Un an în care nu vom juca, din păcate, la Campionatul European, dar avem șansa de a ne califica la Campionatul Mondial. Acolo unde România nu a mai fost prezentă din 1998. Pe vremea când la națională juca tatăl lui Ianis, marele Gheorghe Hagi.

Veți vedea în 2021 o națională a României mai bună! Vom înflori ca echipă cum am făcut-o și la nivel U21. Dorința noastră mare ne face și așteptările mari. Dar detaliile fac diferența. E normal ca o națiune întreagă să pună presiune”, a declarat Ianis Hagi, într-un interviu pentru FRF TV.

România întâlnește Macedonia de Nord joi, 25 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Fabio Verissimo la centru, asistat de Luis Campos și Bruno Rodrigues. Al patrulea oficial: Antonio Emanuel Carvalho Nobre. Observatori: Nicola Rizzoli (Italia) și Philippe Prudhon (Franța).

Dezvaluirile lui Ianis Hagi inainte de Romania - Macedonia de Nord
Dezvaluirile lui Ianis Hagi inainte de Romania – Macedonia de Nord

Programul României în luna martie

– 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
– 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
– 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PRO TV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe