Dialog încins între Iordănescu și Ilie Dumitrescu, în direct. „Văd că mă cerți pe mine”

Bădulescu Silvian / 19.11.2021, 11:39
Dialog încins între Iordănescu și Ilie Dumitrescu, în direct. „Văd că mă cerți pe mine”

Anghel Iordănescu și Ilie Dumitrescu au avut parte de un dialog încins la ultima intervenție într-o emisiune de televiziune. Cei doi au abordat subiectul legat de noul selecționer al echipei naționale, pentru următoarea ediție a Ligii Națiunilor.

„Trebuie să se facă o analiză amplă”

În acest moment, Mirel Rădoi încă este selecționer. Contractul acestuia expiră pe 30 noiembrie. Se vorbește intens despre postul de selecționer și au fost făcute diverse propuneri, de la Dan Petrescu, Gică Hagi și Victor Pițurcă. Totuși, există o posibilitate foarte mare ca Rădoi să fie în continuare pe banca tehnică pentru ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor.

România poate da peste Ucraina, Suedia, Norvegia, Rusia, Scoția sau Muntenegru în cea de-a treia ediție a Nations League. Până acum, în 2019 s-a impus Portugalia, iar în 2021, în finala de pe „San Siro”, Franța și-a adjudecat primul trofeu de acest tip.

Iordănescu și Dumitrescu au vorbit despre cum ar trebui să procedeze Federația Română de Fotbal în vederea noului tehnician.

Trebuie să se facă o analiză amplă, să continue cu Rădoi dacă ei cred că așa e bine” a spus Ilie Dumitrescu.

Nea Puiu a menționat că este necesară organizarea unei analize, prin adunarea Comisiei Tehnice.

Normal ar fi să se facă analiză, Comisia Tehnică trebuie să ceară raportul preliminariilor, susținut și prezentat de selecționer”.

În acest moment, este încă incert cine va prelua prima reprezentativă sau dacă Rădoi va continua.

„Cu mine erai prieten”

Cei doi au continuat pe aceeași linie. Dumitrescu a dat exemplul federațiilor italiene sau franceze, pe când Anghel Iordănescu i-a oferit un răspuns.

(Anghel Iordănescu – Poate știi tu mai bine că nu se mai face Comisia Tehnică). La Federația franceză de fotbal sau la cea italiană nu există o comisie tehnică să facă raport, nu se face analiza și activitatea antrenorului echipei naționale? Dumneavoastră nu ați fost la UEFA, nu făceați rapoarte?” a întrebat acesta.

Răspunsul fostului selecționer a fost prompt.

Ba da, cum să nu fac? Câte rapoarte am făcut. Dar dă-mi voie, Ilie, văd că mă cerți pe mine. Cu mine erai prieten. Făceam raport la UEFA După fiecare meci, la Campionatul European sau Mondial, a doua zi dimineață, Andy Roxburgh ne punea să scriem. Dacă nici președintele Comisiei Tehnice nu face acest raport, să plece toți!” a spus acesta.

Rămâne de văzut cum va gestiona FRF situația în continuare și cine va conduce echipa națională de seniori a României în următoarea ediție a Ligii Națiunilor, precum și în preliminariile EURO 2024.