Diamantul din curtea lui Becali: „E un ‘monstru’. Are un tupeu fantastic, îi inspiră și pe bâtrânii din echipă!” Exclusiv

Dan Marinache 25.05.2023, 17:27
Diamantul din curtea lui Becali: „E un ‘monstru’. Are un tupeu fantastic, îi inspiră și pe bâtrânii din echipă!” Exclusiv

N-are decât 19 ani, dar și-a impresionat antrenorii și pe patronul Becali cu maturitatea lui.

Alexandru Pantea e unul dintre tinerii care pot avea un viitor important, crede Marius Măldărășanu. Fostul său antrenor de la Sibiu a fost cucerit de calitățile arătate de Pantea atât în teren, cât și în afara lui.

„Alex s-a întors la FCSB după ce a fost împrumutat la Sibiu. În afara calităților fizice și tehnice pe care le are, Pantea este un ‘monstru’. Are un tupeu fantastic și acest lucru vi-l spune unul care a jucat contra lui Lăcătuș pe vremuri”, a explicat Măldărășanu pentru playsport.ro.

„Curajul lui Pantea îi inspiră și pe cei cu experiență mai multă decât el, deși ar trebui să fie invers. Are toate șansele să devină jucător mare”, crede Măldărășanu.

Alexandru Pantea
Alexandru Pantea si Vitor Oliveira in meciul amical de fotbal dintre Romania U21 si Portugalia U21, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, vineri 24 martie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nou-promovată cu doi jucători chemați la națională

După promovarea în Liga 1, Hermannstadt s-a mai bucurat o dată când a văzut lista de convocări pentru testele cu Slovenia și Moldova, de toamna trecută. Startul consistent de campionat al Sibiului l-a convins pe Iordănescu Jr. să apeleze la Paraschiv și Opruț.

„Opruț și Paraschiv sunt băieți speciali, mi-a plăcut să-i văd jucând pentru mațională”, spune Măldărășanu, antrenorul care a readus, apoi a menținut Sibiul fără emoții în Liga 1.

Cei doi internaționali de la Sibiu au avut oferte importante dintre care să aleagă, însă au optat în mod surprinzător să continue cu Hermannstadt. Paraschiv a fost tentat de Dinamo Kiev, în timp ce Opruț a discutat cu Kortrijk, din Belgia. Alături de ei, Baba Alhassan a fost aproape de liga secundă spaniolă, iar japonezul Mino Sota a atras și el atenția în vestul Europei.

„Cu Mino am o relație deosebită, chiar eu i-am recomandat să meargă la Sibiu înainte ca eu să semnez acolo. Mino e un tip care își pune inima pe gazon când joacă, iar acesta e un detaliu apreciat de toată lumea. De curând, a stârnit interesul mai multor cluburi importante și cred că ne poate părăsi pentru prețul corect. Nici o plecare nu trebuie să ne prindă descoperiți pentru că noi lucrăm să avem un lot complet, cu mai multe variante pentru toate posturile”, a comentat Măldărășanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe