Dieta incredibilă pe care o urmează Lewandowski. Un fost coleg al polonezului a dezvăluit totul

Alex Vartolomei 28.09.2023, 12:23
Dieta incredibilă pe care o urmează Lewandowski. Un fost coleg al polonezului a dezvăluit totul

Robert Lewandowski (35 de ani), atacantul Barcelonei, urmează cu strictețe o dietă concepută chiar de către soția sa, pentru a se păstra în cea mai bună formă.

Atacantul polonez este și o persoană superstițioasă. Lewandovski își păstrează mereu același obiceiuri înaintea unui meci.

Thiago Cionek (37 de ani), fost coleg cu Lewandowski la naționala Poloniei, a dezvăluit secretele atacantului Barcelonei.

Dieta pe care o respectă Lewandowski

Robert Lewandowski, superstarul din La Liga, care evouează pentru Barcelona, urmează cu strictețe o dietă concepută de Anna, soția sa.

Soția atacantului polonez a obținut titulatura de specialist în fitness și nutriție și este fostă campioană la karate.

Starul Barcelonei urmează efectiv un stil invers de a mânca, în sensul în care mânăncă întâi desertul și ulterior alimentele de bază. Justificarea este că alimentele care conțin zahăr sunt digerate repede și nu se amestecă astfel cu proteinele și carbohidrații.

„Robert este un jucător care face totul pentru a fi mai bun. Are o dietă specială pe care i-a dat-o soția sa, care este un nutriționist foarte cunoscut în Polonia. Robert mi-a spus chiar că schimbarea în cariera sa, când a ajuns să joace pentru cluburile de elită, s-a produs atunci când și-a modificat dieta. În ziua meciului, consumă foarte multe proteine și evită glutenul și lactoza. Întotdeauna, ton, la micul dejun. Cu o zi înaintea jocului, după cină, mănâncă budincă de orez, pentru carbohidrați și glucoză. Apoi, după joc, la recuperare, multe legume și fructe de avocado”, a declarat Cionek, potrivit sportbible.com, care citează ESPN.

Superstițiile lui Robert Lewandwoski

Pe lângă modul de antrenament exemplat și stilul alimentar, atacantul polonez se remarcă și prin faptul că este un om foarte superstițios, ca majoritatea fotbaliștilor.

De exemplu, Lewandowski alege să se încalțe mereu întâi la stângul, înaintea unui meci. De asemenea, atacant catalanilor doarme mereu pe partea stângă, ceea ce nu este doar o superstiție, ci și o recomandare pentru o digestie mai bună în timpul somnului.

Urmăriți Playsport.ro și pe