Dinamo a ajuns să fie refuzată de propriii juniori. Unul dintre tinerii clubului nu vrea să rămână în Ștefan cel Mare

Gabriel Eșanu 12.01.2021, 11:24
Dinamo a ajuns să fie refuzată de propriii juniori. Unul dintre tinerii clubului nu vrea să rămână în Ștefan cel Mare

Dan Tălmaciu, fotbalist crescut de Dinamo, a fost în prima parte a acestui sezon în lotul celor de la CSMS Iași. A prins un singur meci pentru echipa condusă de Daniel Pancu, iar în această iarnă a fost rechemat în Ștefan cel Mare. Fundaș în vârstă de 18 ani, Tălmaciu nu pare prea convins că viitorul său este alături de „roș-albi”. Este speriat de problemele financiare pe care le traversează clubul care l-a crescut ca fotbalist.

Dan Tălmaciu a dat probe la West Ham în urmă cu un an, dar nu a primit încă o ofertă. Englezii i-au transmis că îl monitorizează

„Am fost împrumutat la Iași până pe 5 ianuarie, acum am revenit la Dinamo. Momentan sunt la echipa mare, dar nu știu ce se va întâmpla. Dacă nu se rezolvă lucrurile, nu știu dacă există viitor aici”, a declarat Talmaciu pentru Gsp.ro.

Dan Tălmaciu este coleg de generație cu Valentin Borcea și Ștefan Fara, alți doi jucători crescuți de Dinamo. În urmă cu un an, cei trei au fost împreună la Londra, unde au dat probe la West Ham United. Conducerea „ciocănarilor” a decis la momentul respectiv să nu le facă oferte. Dar le-a transmis că va continua să îi monitorizeze. Ahmed Bani este juniorul crescut de Dinamo care a prins cele mai multe minute în prima parte a sezonului.

Cu o situație financiară precară și mai mulți jucători importanți care vor să plece, Dinamo are nevoie de toate resursele. Ionel Gane a chemat mai mulți juniori în cantonament. Ar putea fi nevoit să apeleze la ei ca titulari, în cazul în care jucătorii mai experimentați vor alege să plece. Doar că nici cei tineri nu sunt deloc convinși că Dinamo mai poate avea viitor.

În ciuda eforturilor depuse de DDB, Dinamo pare să se îndrepte mai degrabă spre faliment. Fondurile pe care le obțin suporterii nu sunt suficiente pentru a acoperi datoriile. Mai ales că noua conducere spaniolă a adus foarte mulți jucători în vară, pe salarii uriașe pentru nivelul Ligii 1. În prezent, echipa este pe locul 11, la patru puncte de zona de play-off.

Dar la un singur punct peste locurile retrogradabile. În primăvară se anunță o provocare uriașă, aceea de a obține licența pentru următorul sezon de Liga 1. Sezonul trecut, Dinamo a evitat retrogradarea cu ajutorul unei decizii luate de FRF. Anul acesta situația ar putea fi imposibil de remediat. Cu riscuri uriașe atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales financiar. Dan Tălmaciu, Ahmed Bani, sau Valentin Borcea sunt jucători care ar putea prinde minute importante în partea a doua a sezonului.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe