„Dinamo este victimă sigură!”. Duckadam nu este de acord cu optimismul conducerii după ce „câinii” au promovat. Exclusiv

Cosmin Olteanu 06.06.2023, 20:53
„Dinamo este victimă sigură!”. Duckadam nu este de acord cu optimismul conducerii după ce „câinii” au promovat. Exclusiv

Duckadam nu este de acord cu optimismul conducerii după ce Dinamo a promovat.

Dinamo a reușit să revină, în Superliga, după ce, la barajul de menținere/promovare în primul eșalon, a învins-o pe FC Argeș.

Duckadam nu este de acord cu optimismul conducerii după ce „câinii” au promovat

„Eroul de la Sevilla” este de părere că Dinamo trebuie să fie foarte atentă la jucătorii pe care îi va transfera în această vară, deoarece, cu lotul actual, va fi „victimă sigură” în Superliga.

„Dinamo avea probleme cu promovarea dacă făcea Argeșul 3-0. Au avut șansă cu intrarea aceea nesăbuită a lui Calcan, care a terminat jocul. Dar Dinamo merita să se califice în prima ligă, a fost peste Dej sau Buzău, chiar dacă au avut și perioade mai grele. Felicitări și lui Burcă, este în primii trei antrenori în acest an. A luat o echipă debusolată și a dus-o la promovare.

Dinamo trebuie să aducă câțiva jucători cu experiență, pentru că la lotul actual este victimă sigură. Cu 3-4 jucători, poți face față, bine, nu la obiectivele alea mărețe. Trebuie să rezolve cu interdicția de transferuri, dar îi va fi greu oricum.

Trebuie să găsească jucătorii buni care să vină la un club în insolvență, cu probleme financiare. Burcă a demonstrat că poate gestiona situația, dar nu se poate bate la play-off”, a declarat Helmut Duckadam, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE.

Dinamo a anunțat oficial care e obiectivul sezonului după promovare

Andrei Nicolescu, unul dintre acționarii lui Dinamo, susține că formația din „Ștefan cel Mare” nu va face prea multe transferuri pe bani, în această vară. În plus, potrivit spuselor sale, echipa bucureșteană își propune ca, în primul sezon după revenirea în Superliga, să se claseze pe locurile 8-10.

„Avem multe de învăţat de ieri (n.r. din FC Argeş – Dinamo 4-2), iar despre cum va arăta Dinamo veţi vedea în zilele următoare. Evident că bugetul e făcut, iar cheltuielile pentru salarii pot suporta o corecţie de plus, minus 10%. Încercăm să facem lucrurile echilibrat, pentru că am experienţe cu dezechilibrul din trecut. Bugetul de salariu va creşte de 2.5 ori.

Ţinta noastră e să facem un sistem, nu să transferăm jucători doar pentru că sunt nişte nume. Cred că vor fi mai puţine transferuri pe bani,

Vrem un sezon lipsit de griji şi o poziţionare cât mai bună, locurile 8-10, dar depinde şi de sistemul pe care-l implementăm şi pot apărea şi surprize.

Pentru începutul acestui sezon vrem să fim pregătiţi de Superligă în proporţie de 70%, dar nu suntem la nivelul de organizare al unui club de Superligă, care a terminat campionatul, care are programul făcut cu trei săptămâni înaintea noastră, care are un lot, un nucleu de 80% deja stabilit. Sunt nişte lucruri pe care trebuie să le acceptăm anul ăsta şi estimăm că undeva la o lună, o lună şi jumătate de la startul Superligii o să putem arăta potenţialul nostru pentru anul ăsta.

Ovidiu Burcă e parte din proiect şi vrem un model pentru fotbalul românesc cu stabilitate şi prognoză. Intern, dacă suntem convinşi că sistemul în care operează antrenorul e cel corect, e foarte posibil ca de trei, patru ori să nu reuşească, dar la capătul drumului va produce performanţă. Nu are nicio teamă faţă de susţinerea noastră necondiţionată”, a declarat Andrei Nicolescu, pentru Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe